Лечо з болгарського перцю на зиму заготовляють також часто, як і мариновані огірки на зиму. Причому дивно, але я знову ж таки не пам’ятаю, щоб бабуся або мама консервували лечо. Ось те, що ми купували його в магазині, причому це було болгарське лечо, або рідко угорське, це пам’ятаю точно.
Вже давно немає болгарського лечо в магазинах і я не впевнений, що в Болгарії його роблять в промислових масштабах. Але зате солодкий перець можна купити в будь-який час року. Правда з такого перцю лечо не виходить таким смачним, як раніше.
Тому всі намагаються зробити його заготівлі під час масового дозрівання овочів у відкритому грунті. І правильно роблять. З таких овочів лечо виходить найсмачніше і зберігається довго.
Рецепти приготування лечо з помідорів і перцю, моркви та цибулі на зиму по домашньому
Як приготувати лечо. Ми зараз розглянемо найпростіший рецепт, але дуже смачний, якщо можна так сказати, класичний рецепт лечо на зиму, а також рецепт лечо з перцю, помідорів і моркви.