6. Готуємо варення з жимолості без цукру на фруктозі
Якщо вам протипоказаний цукор або просто віддаєте перевагу щось менш калорійне – цей рецепт для вас. Таке варення виходить більш світлим. Крім того, фруктоза яскравіше підсилює натуральний смак ягід. Є і мінус – зберігається такий десерт тільки в холодильнику, 3-4 місяці.
Інгредієнти:
- Півкіло жимолості
- Склянку чистої води
- 350 грам фруктози
Приготування:
1. Воду закип’ятити, розчинити тут фруктозу і знову дочекатися скипання. Потім відправити сюди добірну, промиту ягоду.
2. Помішуючи, дочекатися, поки маса повноцінно закипить. Після цього, прибираючи пінку, проварити близько семи хвилин.
3. Зняти з плити, дати повністю охолонути.
4. Тим часом, підготувати чисті стерильні банки. Розкласти по них наше смачне варення, відразу герметично закупорити. Прибрати в холодильник.
Є його можна відразу. Але можна зберегти на зиму. Правда, фруктоза – не дуже сильний консервант, на відміну від цукру. Тому, заготівлю варто зберігати не більше 4 місяців.