Варення з жимолості — прості рецепти смачного десерту

6. Готуємо варення з жимолості без цукру на фруктозі

Якщо вам протипоказаний цукор або просто віддаєте перевагу щось менш калорійне – цей рецепт для вас. Таке варення виходить більш світлим. Крім того, фруктоза яскравіше підсилює натуральний смак ягід. Є і мінус – зберігається такий десерт тільки в холодильнику, 3-4 місяці.

Інгредієнти:

  • Півкіло жимолості
  • Склянку чистої води
  • 350 грам фруктози

Приготування:

1. Воду закип’ятити, розчинити тут фруктозу і знову дочекатися скипання. Потім відправити сюди добірну, промиту ягоду.

2. Помішуючи, дочекатися, поки маса повноцінно закипить. Після цього, прибираючи пінку, проварити близько семи хвилин.

3. Зняти з плити, дати повністю охолонути.

4. Тим часом, підготувати чисті стерильні банки. Розкласти по них наше смачне варення, відразу герметично закупорити. Прибрати в холодильник.

Є його можна відразу. Але можна зберегти на зиму. Правда, фруктоза – не дуже сильний консервант, на відміну від цукру. Тому, заготівлю варто зберігати не більше 4 місяців.