Варення з жимолості — прості рецепти смачного десерту

5. Покроковий рецепт варення з жимолості з полуницею

Жимолость, при варінні варення часто поєднують з іншими інгредієнтами. Наприклад, вона вдало поєднується з цитрусами або одягають, бананами, полуницею або суницею. Цей рецепт ми розглянемо в союзі з полуницею. Співвідношення ягід один до одного ви можете підбирати самостійно, виходячи зі своїх смакових уподобань або наявності ягід.

Інгредієнти:

  • Ягоди – 1 кілограм в будь-якій пропорції, наприклад 50/50
  • Кілограм цукрового піску

Приготування:

1. Полуницю добре відібрати. Так як ця ягода має дрібні пори, то її можна замочити на годинку у воді. Так усе сміття – пил або бруд – вийдуть і осядуть на дно. Потім, за необхідності, її можна нарізати.

2. Жимолость теж відібрати, прибрати ті ягоди, які не згодяться для варіння. Промити і обсушити.

3. Полуницю теж обсушити, з’єднати їх з жимолостю в одній каструлі. Засипати цукровим піском і розмішати. Залишити в такому вигляді приблизно на 5 годин. Іноді я замішую їх ввечері і прибираю в холодильник до завтра. Якщо ягоди полуниці були різані, то цукор розійдеться швидше.

4. Поставити на плиту і включити нагрівання. На повільній потужності, довести ягоди до кипіння. Потім вимкнути вогонь, а масу залишити на 10 хвилин. Так повторити 3 рази.

5. В третій раз відставляти масу вже не потрібно. Після закипання варити потрібно хвилин 10 або 15, до готовності і бажаної консистенції.

6. Тим часом, простерилізувати банки. Розкласти ягідний десерт доверху по банках, закупорити. Вистелити на столі чи підлозі рушник (куртку, плед, стару шубу), розставити їх шийками вниз. Накрити зверху і залишити годин на 8. Потім перенести в комору або холодильник.