Ніжні, ароматні і дуже смачні ванільні капкейки. Тут детальний рецепт з покроковими фотографіями. Заходьте, готуйте!
Всім доброго дня! Продовжую тему з капкейками. Сьогодні буде рецепт про ванільні. Проаналізувавши затребуваність, я зрозуміла, що класичні ванільні капкейки — одні з найбільш популярних!
І не дивно, вони дуже смачні і прості у виконанні, в них немає барвників, великої кількості масла, шоколаду, тому підходять як дорослим, так і дітям, і дуже важливо для алергіків.
Зберігати їх можна в холодильнику в поліетиленовому мішку до трьох діб, і прикрашати безпосередньо перед подачею на стіл.
З основи самих кексиків можна створити різноманітні тістечка, лише змінюючи начинку і крем.
Крем готується дуже швидко: білки + цукор, збити = готово!
Для начинки підходять будь-джем, шоколадний крем, варена карамель, ягідний або фруктовий конфітюр — тут все залежить тільки від вашої фантазії.
У мене рецепт буде про ванільні капкейки, наповнені сливовим конфітюром, а на крем — Швейцарська меренга.
Також з цього тіста і крему можна зробити торт!
Отже, покроковий (з фото) рецепт приготування ванільних капкейків в домашніх умовах.
Думаю, пора починати готувати!
Для Швейцарської меренги:
- білок яєчний — 60 гр.(або білок 2-х яєць)
- цукрова пудра — 120 гр.
- лимонний сік — 1 ст. л. або 1 щіпка солі.
Для сливового конфі
- сливове пюре — 140 гр. або стигла слива 280 гр.
- цукор — 40 гр.
- кукурудзяний крохмаль — 6 гр.
Для тесту нам буде потрібно:
- вершкове масло — 65 гр.
- цукор пісок — 100 гр.
- яйця — 2 шт.
- сіль — 1 щіпка.
- борошно — 130 гр.
- молоко — 80 гр.
- розпушувач тіста — 5 гр.
- ванільний цукор з натуральною ваніллю — 1 ст. л.
Тісто
Щоб приготувати тісто потрібно на початку розігріти вершкове масло, змішати його з цукром у високій миску і збити міксером приблизно 3-5 хвилин.
Потім яйця — додавати по одному.
Добре збивати після кожного додавання.
Борошно, сіль, розпушувач тіста змішати, всі просіяти через сито і внести у збиту масу.
Перемішати всі силіконової лопаткою.
Тепер додати молоко і ваніль.
Обережно вимісити тісто до однорідної маси. Повинно вийти ось такого виду.
Зараз можна включити духовку на 180 градусів і залишити для прогріву. А поки наповніть капсули для капкейків тестом.
У мене капсули укріплені зверху. Якщо у вас прості, тоді їх спочатку потрібно помістити в спеціальні металеві або силіконові форми і тільки після цього наповнювати тестом.
З цієї кількості тесту виходить 10-12 капкейків.
Тісто ванільних капкейків дуже добре піднімається. Тому капсули потрібно заповнювати на⅔, не більше.
Випікаємо ванільні капкейки
Наша духовка прогрілася, пора відправляти в неї формочки з тістом.
Випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевіримо протикання по центру дерев’яною шпажкою. Якщо тіста на шпажці не залишається — капкейки готові.
Поки вони остигають, є час приготувати начинку і крем.
Начинка у нас — сливовий конфітюр. Ми будемо готувати конфітюр з тієї кількості продуктів, що я вказала в цьому рецепті. А детальні покрокові з фотографіями інструкції приготування знайдете тут.
Крем для прикраси капкейків — Швейцарська меренга. Його приготуйте за цим рецептом.
Тепер у центрі охололих капкейків зробіть отвори для начинки. Їх можна зробити невеликим ножем або спеціальним кулінарним планжем.
Кулінарний планж встановіть по центру кексика, злегка натисніть і проверніть, серцевина виявиться усередині шприца. Виконайте те ж саме з рештою капкейками. Або виріжте отвори ножем.
Ось так:
Конфітюр помістіть в кулінарний мішок, зріжте у нього носик і наповніть серцевини наших кексиків.
Або порожнини від капкейків заповніть конфітюром за допомогою чайної ложки.
Настав час завершити наше творіння — прикрасити кремом.
Для цього в кулінарний мішок помістіть насадку для крему, зріжте у мішка кінчик, після заповніть мішок кремом і отсадите його на капкейки.
У мене вийшли ось такі високі білі шапочки.
Прикрасила шапочки я кондитерської посипкою. Вона продається в будь-якому супермаркеті.
Швейцарська меренга — це досить-таки щільний крем. Він не осідає і не втрачає форму. Якщо залишити капкейки на деякий час при кімнатній температурі, то крем підсохне і стане схожий на зефір).
Ці капкейки можна транспортувати і не переживати за їх цілісність — що дуже зручно, якщо ви зібралися в гості і хочете взяти їх з собою.
Встановіть капкейки в коробочку і накрийте високою кришкою — вуаля! Подарунок до чаю готовий!
Приємного вам чаювання!