Торт Рафаелло

найсмачніший кокосовий торт Рафаелло, приготований в домашніх умовах. Тут детальний рецепт з покроковими фото. Заходьте, готуйте!

Всім привіт! У цій статті буде рецепт дуже ніжного, повітряного і неймовірно красивого десерту. Це неймовірно смачний тропічний кокосовий торт Рафаелло. Ви напевно про нього знаєте, багато хто навіть пробували його колись. І сьогодні у вас з’явилася можливість приготувати його власноруч у себе на кухні.

Щоб зібрати торт Рафаелло нам знадобиться кокосовий бісквіт. Як його приготувати, я детально опишу в цьому рецепті. Складнощів з ним практично немає, тому впорається навіть самий починаючий кондитер. Ще ми з вами зробимо крем з маскарпоне. Його ми будемо використовувати для прошарку між коржами і для прикраси. Рецепт крему ви знайдете в посиланні з назвою, а кількість інгредієнтів, яке знадобиться для крему, я напишу в цій статті.

Додатково ми зробимо смачну хрустку начинку і просочення для бісквітних коржів. Як їх приготувати я теж детально напишу в цьому рецепті.

Для тих, хто бажає доповнити прикраса торта Рафаелло однойменними цукерками, я пропоную перейти за цим посиланням та приготувати і смачні, ніжні Рафаэлки своїми руками. Згідно рецепту там виходить 14-15 цукерок, вам їх вистачить на прикраса торта і ще залишиться для чаювання.

А зараз, щоб ви не заплуталися у всіх цих кремах і начинках, я напишу послідовність ваших дій. Пропоную бісквіт, крем, хрустку прошарок і заготовку для цукерок зробити ввечері і прибрати в холодильник до ранку. На наступний день готуєте для просочення коржів, потім доделываете цукерки, збираєте торт і в останню чергу прикрашаєте його згідно з рецептом.

Отже, як приготувати найсмачніший кокосовий торт Рафаелло в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.

Крем з маскарпоне:

  1. сир Маскарпоне — 750 р
  2. згущене молоко — 150 г
  3. вершки — 150 г

Кокосовий бісквіт:

  1. яйця — 4 шт.
  2. цукор (1) — 40 гр
  3. цукор (2) — 80 гр
  4. молоко — 100 г
  5. борошно — 125 г
  6. кокосова стружка — 70 гр
  7. рослинна олія — 40 гр
  8. розпушувач тіста — 8 гр

Прошарок:

  1. білий шоколад — 40 г
  2. вершкове масло — 40 г
  3. кокосова стружка — 30 г
  4. повітряний рис або мигдальний горіх — 30 г

Просочення:

  1. вода — 100 г
  2. цукор — 100 г
  3. коньяк або лікер — 40 гр

Примітка:

  • Для хрусткої начинки підійде мигдальний горіх або повітряний рис, який можна придбати в найближчому супермаркеті.
  • Шоколад краще всього купуйте професійний в галети або плитковий, але без сторонніх добавок.
  • Інгредієнти розраховані на торт діаметром 20 см.
  • Для прикраси торта вам знадобиться ще 30 — 50 грам кокосової стружки.

Готуємо тісто для бісквіта

На самому початку увімкніть духовку на прогрів на 160 градусів.

Потім в глибоку чашку складіть і добре перемішайте кокосову стружку, розпушувач і борошно. Поки чашку з цією сумішшю відставте в сторону.

Тепер розділіть яйця на жовтки і білки. Жовтки перелийте в чашу для збивання, додайте цукор (1).

Увімкніть міксер і збийте жовтки з цукром до утворення щільної побілілі піни.

Окремо підігріти молоко до теплого стану. Можна скористатися мікрохвильовою піччю (30 секунд) або на плиті кілька хвилин. Потім налити тепле молоко в жовткову масу і перемішайте.

Після додайте в цю суміш сухі інгредієнти, які ви поєднали в окремій чашці.

Добре перемішайте до об’єднання, потім влийте олію і ще раз перемішайте. Поки тісто відставте в бік.

Далі, в окремій глибокій ємності (у мене це мірна літровий кухоль) потрібно збити міксером до пишної піни яєчні білки. Потім додати цукор (2).

Після збивати ще декілька хвилин до м’яких піків. Тут прохання не перестаратися і не збити білки занадто сильно.

Тепер перекладіть все збиті білки в миску з тестом.

Обережно, але якісно перемішайте до повного об’єднання. У вас вийде тісто середньої густоти.

Випікаємо бісквіт

Для випічки бісквіта я взяла кільце без дна 20 див. Знизу обернула щільною фольгою блискучою стороною всередину. Потім встановила на деко.

Тільки після цього я залила в нього тісто.

До цього часу наша духовка добре прогрілася. Відправляємо в неї форму з тестом. Випікаємо 40-45 хвилин при температурі 160 градусів на середньому рівні духовки.

Готовність бісквіта перевіряйте не раніше ніж через 40 хвилин від початку приготування за допомогою дерев’яної шпажки. Якщо після протикання бісквіта шпажка залишається суха — значить готовий. Якщо ні, потримайте бісквіт в духовці ще 5 хвилин.

По готовності дістаньте бісквіт з духовки, зніміть кільце і нехай відпочине так 15 хвилин.

Після оберніть бісквіт харчовою плівкою або помістіть в пакет. Добре скрутіть край пакета, щоб запобігти циркуляцію повітря. Потім приберіть бісквіт для дозрівання в холодильник не менше ніж на 8 годин. Я зазвичай залишаю його в холодильнику на всю ніч.

Робимо хрустку начинку

Я використовувала мигдальний горіх, вершкове масло, білий кондитерський шоколад і кокосову стружку.

Ядра горіхів потрібно подрібнити зручним вам способом. Я використовувала блендер. Сильно дрібно перемелювати горіхи не потрібно. Орієнтуйтеся на фото нижче.

В окрему миску покладіть шоколад і вершкове масло, розтопити в мікрохвильовці короткими імпульсами за 15 секунд.

Тепер додайте до розтопленого шоколаду і масла кокосову стружку і подрібнені горіхи. Ретельно перемішайте. У вас вийде приблизно така кашка, як на фото нижче.

Потім розстеліть на обробній дошці аркуш пергаменту або звичайний поліетиленовий пакет. Зверху на лист розкладіть рівним шаром нашу начинку і помістіть в морозилку разом з обробною дошкою до повного замерзання. Краще всього готувати начинку ввечері і залишати в морозильній камері на всю ніч.

Готуємо просочення

Як ви пам’ятаєте, сироп для просочення потрібно приготувати перед складанням торта. Зробити це досить легко.

В каструльку помістіть воду з цукром, перемішайте. Тепер поставте на плиту і доведіть до кипіння. Як тільки сироп закипів, зніміть з плити, остудіть до кімнатної температури. Потім додайте лікер або коньяк, перемішайте.

Збираємо торт Рафаелло

Бісквіт вийміть з холодильника, звільніть від плівки або пакета і розріжте на три коржа однакової товщини. Коржі покладіть на стіл або на обробні дошки.

Далі за допомогою силіконової пензлика або кондитерського шприца нанесіть просочення на коржі. Розподіляйте просочення так, щоб її рівномірно вистачило на всі коржі.

Залиште просочені коржі лежати на столі хвилин на 10, після починайте складання торта.

Найзручніше збирати торт на поворотному столику. Покладіть на нього підкладку або поставте плоску тарілку, в центр нанесіть трохи крему, потім покладіть перший корж просоченої стороною вгору.

Тепер розділіть крем на 3 рівні частини і 2 з них перекладіть у великий кондитерський мішок. Одну частину крему поки залиште в чашці і приберіть в холодильник.

Потім відріжте у кондитерського мішка кінчик так, щоб вийшло отвір діаметром близько 1,5 см. Після нанесіть крем з мішка на корж, розрівняти спатулой.

Тепер дістаньте з морозильної камери заготівлю начинки і розділіть її на дві рівні частини. Потім одну частину поломайте на шматочки і розкладіть на кремі.

Тепер повторіть все спочатку: корж просоченої стороною вгору, крем, начинка. Останній корж покладіть просоченої стороною вниз.

Залишився в мішку крем нанести на боки і верх торта, трохи розрівняйте. Строго вирівнювати торт не потрібно. Орієнтуйтеся на фото нижче.

Тепер треба обсипати верх і боки нашого торта кокосовою стружкою. Вийде такий симпатичний сніговик).

Далі крем, який ви прибрали в холодильник перекладіть в кондитерський мішок з насадкою (у мене це закрита зірка) і отсадите по периметру тортика кремові трояндочки.

Якщо ви, як і я, готували цукерки Рафаелло, тоді завершіть декор торта, додавши до трояндочками цукерки. Мій варіант дивіться на фото нижче. Ви можете придумати щось своє.

Тепер поставте торт Рафаелло в холодильник мінімум на 3 години. Після достигання він стане запаморочливо смачним!

Ось такий м’який, соковитий, ніжний у нього розріз — просто смакота!

Всім приємного апетиту і вдалих тортиків!