1. Рецепт приготування горбуші — «Тушковані заливні голови.»
Інгредієнти:
Голова горбуші — 1 шт. (у нас 2, одна залишилося від минулого разу)
Цибуля — 1 невелика головка
Морква — 1 середня
Перець горошком — 4-5 шт.
Вода — 2 літри
Сіль за смаком
Желатин — 1 ч. л.
Приготування:
У каструлю скласти цибулю, моркву, лавровий лист і перець горошком. Налити воду.
Покласти одразу туди ж, рибну хребетную кістка, хвіст, частина плавників, довести до кипіння, зняти піну, посолити і варити 10 хвилин.
Чайну ложку желатину висипати в склянку і залити половиною склянки холодної, кип’яченої води. Дати постояти 20-30 хвилин для набухання.
Голову розрізати навпіл уздовж, акуратно опустити в киплячий бульйон і варити ще 10 хвилин.
Акуратно вийняти половинки голови разом з прилеглим шматочком риби з плавцем (колтычок), покласти на друшляк, обполоснути зверху кип’яченою водою, дати стекти і укласти на блюдо.
Наваристий бульйон процідити через сито. Все, що залишилося в друшляку нам не знадобляться.
Два склянки бульйону відлити в маленьку каструльку,
додати набряклий желатин, довести до кипіння,
при постійному помішуванні, не кип’ятити.
Голови на страву прикрасити морквою, листочками петрушки і залити бульйоном з желатином. Акуратно поставити в холодне місце на 2-3 години для застигання.