Рецепт скумбрії, фаршированої овочевою сумішшю і сиром. Приготування в духовці.
Інгредієнти
-
2 шт.
— скумбрія (середнього розміру)
-
200 гр.
— заморожена овочева суміш
-
1 зубчик
— часник
-
100 гр.
— сир (напівтвердих сортів)
-
2-3 шт.
— помідори (вялені)
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— сіль
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— орегано
Рецепт приготування
Якщо рибу використовуємо заморожену, то розморожуємо. Добре промиваємо, видаляємо зябра і розрізаємо по обидві сторони хребта від голови до хвоста. Кухонними ножицями видаляємо кістки. Очищаємо від нутрощів і плівок. Промиваємо, сушимо серветками і посипаємо сіллю.
У сковороду з олією викладаємо розрізаний навпіл часник, злегка обсмажуємо. Додаємо овочеву суміш (можна взяти з горошку, кукурудзи, стручкової квасолі, цвітної капусти, моркви), нарізані в’ялені помідори, трохи солі і спеції. Смажимо під кришкою 10 хвилин.
Тушки скумбрії викладаємо на деко з пекарським папером, наповнюємо підготовленою сумішшю і відправляємо запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.
Потім виймаємо рибу, заповнюємо натертим сиром і відправляємо запікатися ще, поки сир не розплавиться і не покриється золотистою скоринкою.
Готову фаршировану скумбрію виймаємо, викладаємо на тарілки і відразу подаємо.