Оригінальний стейк з коропа


Оригінальний рецепт смачного печеного стейка з філе коропа з смужками бекону.

Інгредієнти

  • 800 гр.

    — короп (філе)

  • 120 гр.

    — бекон (тонкі смужки)

  • 1 ч. л.

    — перець (суміш перців)

  • 2 щіпки

    — кмин (за бажанням)

  • за смаком

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Рибу короп очищаємо від луски, розрізаємо черевце, видаляємо нутрощі і промиваємо.


    Відрізаємо плавники, хвіст і голову.


    Гострим ножем акуратно зрізаємо філе по центральній кістки вздовж усієї тушки, повторюємо із зворотного боку.


    Половинки карпа з реберними кістками нарізаємо на шматки, перевертаємо кожен шматок шкірою вгору і, акуратно, підтримуючи рукою, зрізаємо реберні кістки і отримуємо шматочки філе.


    Нарізаємо філе коропа на невеликі рівні шматочки, посипаємо сіллю і спеціями.


    Підготовлені шматочки коропа починаємо укладати один з одним шкірою всередину так, щоб сформувати круглий шматок стейка.


    Обертаємо стейк з коропа скибочками бекону, стейк повинен вийде рівним, тому ширина бекону повинна відповідати ширині шматочках карпа. За таким методом готуємо ще 3 рибних стейка.


    Фольгу звертаємо в довгу смужку (5-6 шарів) по ширині стейка, для закріплення стейка, загорнути щільно смужкою фольги і скручуємо краю. Відправляємо підготовлений стейк з коропа в гаряче масло й обсмажуємо з 2-х сторін до коричневої скоринки.

    Подаємо оригінальний стейк з коропа гарячим з улюбленим гарніром і свіжим салатом. Приємного апетиту!