Оригінальний рецепт приготування риби з рисом і гарбузом.
Інгредієнти
- 450 гр.- тріска
- 270 гр.- рисова крупа
- 500 гр.- гарбуз
- 2 зубчики- часник
- 6 гілочок- зелена цибуля
- 2 ст. л.- борошно (пшеничне)
- 1 ч. л.- коріандр (мелений)
- 1/2 ч. л.- куркума
- 3 ст. л.- рослинна олія
- за смаком- перець (чорний мелений)
- за смаком- сіль
Рецепт приготування
Тріску очищаємо від кісток і нарізаємо на невеликі шматочки. У великій мисці змішуємо борошно, куркуму, коріандр, трохи солі і перець. Додаємо в миску до спецій і борошні підготовлені шматочки тріски, перемішуємо і залишаємо.
Гарбуз нарізаємо на шматочки. Нагріваємо в глибокій сковороді 1 столову ложку олії і обсмажуємо нарізану зелену цибулю з подрібненим часником. Додаємо гарбуз і обсмажуємо 4-5 хвилин.
Попередньо промитий рис викладаємо до гарбуз, смажимо 2-3 хвилини і додаємо 550 мл гарячої води (краще рибний бульйон). Доводимо до кипіння, солимо, перчимо, зменшуємо вогонь і варимо рис з гарбузом 15 хвилин.
Поки вариться рис з гарбузом, в сковороді обсмажуємо 3-4 хвилини підготовлені шматочки тріски з 2 столовими ложками олії.
- Готовий гарячий рис з гарбузом розкладаємо по тарілках, зверху додаємо шматочки обсмаженої риби і подаємо. Приємного апетиту!