Простий рецепт смачних котлет з риби тріски з вареною картоплею, зеленим горошком, морквою і кабачком.
Інгредієнти
-
400 гр.
— тріска (філе)
-
300 гр.
— картопля
-
100 гр.
— горох (свіжий заморожений)
-
1 шт.
— морква
-
1 шт.
— кабачок
-
1/2 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 шт.
— куряче яйце
-
60 гр.
— сир (твердий)
-
2 гілочка
— петрушка
-
1 чашка
— сухарі (панірувальні)
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Картоплю в шкірці ретельно промиваємо і відварюємо у воді близько 25 хвилин, поки не буде вільно протыкаться виделкою. Остуджуємо, очищаємо і розминаємо в пюре. Очищену моркву і кабачок нарізаємо кубиками і відварюємо в солоній воді окремо (морква 10 хвилин, кабачок 5 хвилин). Горох відварюємо 5-7 хвилин. Зливаємо овочі на друшляк і охолодити. Філе тріски відварюємо на пару або у воді 5 хвилин.
Підготовлене картопляне пюре, кубики моркви, кубики кабачка, горошок викладаємо в миску, додаємо натертий сир, дрібно нарізану цибулю, петрушку і яєчні жовтки (білки підуть на панірування). Варене філе тріски розминаємо виделкою і додаємо в суміш до овочів.
Рибний фарш добре перемішуємо, пробуємо на сіль і формуємо невеликі котлети. Деко скроплюємо маслом. Рибні котлети занурюємо в білки, обвалюємо в сухарях і кладемо на деко.
Запікаємо ароматні рибні котлети в духовці при 180 градусах 15-20 хвилин, поки котлети не покриються хрусткою скоринкою. Подаємо смачні рибні котлети гарячими з овочевим салатом. Приємного апетиту!