Рибні котлети з овочами в духовці


Простий рецепт смачних котлет з риби тріски з вареною картоплею, зеленим горошком, морквою і кабачком.

Інгредієнти

  • 400 гр.

    — тріска (філе)

  • 300 гр.

    — картопля

  • 100 гр.

    — горох (свіжий заморожений)

  • 1 шт.

    — морква

  • 1 шт.

    — кабачок

  • 1/2 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 60 гр.

    — сир (твердий)

  • 2 гілочка

    — петрушка

  • 1 чашка

    — сухарі (панірувальні)

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Картоплю в шкірці ретельно промиваємо і відварюємо у воді близько 25 хвилин, поки не буде вільно протыкаться виделкою. Остуджуємо, очищаємо і розминаємо в пюре. Очищену моркву і кабачок нарізаємо кубиками і відварюємо в солоній воді окремо (морква 10 хвилин, кабачок 5 хвилин). Горох відварюємо 5-7 хвилин. Зливаємо овочі на друшляк і охолодити. Філе тріски відварюємо на пару або у воді 5 хвилин.


    Підготовлене картопляне пюре, кубики моркви, кубики кабачка, горошок викладаємо в миску, додаємо натертий сир, дрібно нарізану цибулю, петрушку і яєчні жовтки (білки підуть на панірування). Варене філе тріски розминаємо виделкою і додаємо в суміш до овочів.


    Рибний фарш добре перемішуємо, пробуємо на сіль і формуємо невеликі котлети. Деко скроплюємо маслом. Рибні котлети занурюємо в білки, обвалюємо в сухарях і кладемо на деко.

    Запікаємо ароматні рибні котлети в духовці при 180 градусах 15-20 хвилин, поки котлети не покриються хрусткою скоринкою. Подаємо смачні рибні котлети гарячими з овочевим салатом. Приємного апетиту!