Запечена риба з овочами


Відмінний рецепт дуже смачної риби (короп), запеченої на «подушці» з обсмажених помідорів, солодкого перцю і ріпчастої цибулі.

Інгредієнти

  • 1 кг.

    — короп

  • 500 гр.

    — помідори

  • 2 шт.

    — перець (червоний)

  • 2 шт.

    — перець (жовтий)

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста (червоний)

  • 5 зубчиків

    — часник

  • 3-4 гілочки

    — кріп

  • 100 мл.

    — рослинна олія

  • 1 ст. л.

    — томатна паста

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Короп (можна взяти будь-яку рибу за смаком) очищаємо від луски. Потрошимо, відрізаємо голову, плавники і розрізаємо по великій кістки вздовж на 2 половинки. Видаляємо великі видимі кістки, добре промиваємо підготовлені половинки і висушуємо паперовими рушниками. Часник очищаємо, кріп дрібно нарізаємо.


    Підготовлене філе коропа нарізаємо на порційні шматки, посипаємо сіллю, меленим перцем і викладаємо в гаряче масло.


    Швидко обсмажуємо на сильному вогні з 2-сторін і прибираємо з сковороди. В масло після риби викладаємо нарізану цибулю, подрібнений часник і смажимо 3-4 хвилини.


    У цибулю додаємо очищені нарізані соломкою солодкі перці і смажимо, поки перець не стане м’яким. Потім додаємо нарізані помідори (якщо дрібні, то ріжемо навпіл), томатну пасту, кріп, сіль, мелений перець, воду (300 мл) і тушкуємо ароматні овочі на повільному вогні накритими 10-15 хвилин, поки рідина трохи не випарується.


    Викладаємо підготовлену овочеву «подушку» у форму для запікання, зверху розміщуємо обсмажені шматки коропа і відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 20 хвилин.


    Смачного карпа з овочами подаємо гарячим з хрустким багетом. Приємного апетиту!