Запечена риба з картоплею у вершковому соусі


Швидкий рецепт смачного обіду або вечері. Запечене філе риби під хрусткою скоринкою з ароматною картоплею у вершковому соусі.

Інгредієнти

Для риби:

  • 500 гр.

    — тріска (філе)

  • 2-3 шт.

    — помідори

  • 1 чашка

    — сухарі (панірувальні)

  • 75 гр.

    — вершкове масло (розм’якшене)

  • 1 зубчик

    — часник

  • 2 гілочки

    — петрушка

  • 2 ст. л.

    — сік лимона

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Для картоплі:

  • 800 гр.

    — картопля

  • 4 чашки

    — молоко

  • 50 гр.

    — вершкове масло

  • 3 ст. л.

    — мука

  • 1 пучок

    — кріп

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Філе тріски промиваємо і висушуємо паперовими рушниками. У мисці змішуємо сухарі, товчений часник, сік лимона, нарізану петрушку, розм’якшене вершкове масло, 3 щіпки солі і мелений перець. Викладаємо підготовлене філе тріски на змащене деко і зверху рівномірно розподіляємо суміш з сухарів. Помідори розрізаємо навпіл, викладаємо поруч з рибою. Відправляємо в духовку при 200 градусах на 15 хвилин.


    Очищений, нарізаний на кубики картоплю відварюємо в солоній воді до готовності і відкидаємо на друшляк.

    У каструлі розігріваємо вершкове масло (50 гр.), додаємо борошно і, постійно помішуючи, обсмажуємо 2-3 хвилини. Вливаємо молоко, додаємо дрібку солі, перцю і варимо соус, поки не загусне. Готовий соус пробуємо на сіль, додаємо нарізаний кріп і підготовлений варену картоплю.


    Акуратно перемішуємо картоплю у вершковому соусі і доводимо до кипіння.


    Ароматну рибу під хрусткою скоринкою викладаємо на тарілку, додаємо картоплю у вершковому соусі, запечену помідорки, скибочка лимона і подаємо. Приємного апетиту!