Запечений короп фарширований


Відмінний рецепт приготування риби короп, фарширований грибами з манною кашею і запеченого цілком.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — короп (1-1,2 кг)

  • 1 склянка

    — манна крупа

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 5 шт.

    — печериці

  • 1 шт.

    — перець (солодкий невеликий)

  • 3 скибочки

    — хліб (булка)

  • 2,5 склянки

    — бульйон (м’ясний)

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 2 ст. л.

    — сметана

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    У мисці заливаємо бульйоном (1 склянка) скибочки булки (можна брати черстві).


    Залишки бульйону доводимо до кипіння і, помішуючи, додаємо манку. Варимо до готовності круту манну кашу.


    Цибулю нарізаємо дрібно, очищений перець — на невеликі шматочки, чисті гриби — скибочками. На олії обсмажуємо цибулю з перцем і грибами 4-5 хвилин.


    У миску викладаємо готову манку, віджаті скибочки булки, обсмажену цибулю з перцем і грибами, яйце, сметану, сіль і чорний перець. Начинку для карпа добре перемішуємо.


    Рибу короп очищаємо від луски, нутрощів, видаляємо зябра і промиваємо. Заповнюємо черевце коропа підготовленою начинкою з манної каші, грибів і овочів. Скріплюємо наповнене черевце зубочистками або зашиваємо.


    Викладаємо підготовлену рибу короп у змащену форму і відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів на 25-30 хвилин.

    Ароматну фаршировану рибу короп подаємо з томатним соусом і овочами. Приємного апетиту!