Відмінний рецепт приготування риби короп, фарширований грибами з манною кашею і запеченого цілком.
Інгредієнти
-
1 шт.
— короп (1-1,2 кг)
-
1 склянка
— манна крупа
-
2 шт.
— цибуля ріпчаста
-
5 шт.
— печериці
-
1 шт.
— перець (солодкий невеликий)
-
3 скибочки
— хліб (булка)
-
2,5 склянки
— бульйон (м’ясний)
-
1 шт.
— куряче яйце
-
2 ст. л.
— сметана
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (чорний)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
У мисці заливаємо бульйоном (1 склянка) скибочки булки (можна брати черстві).
Залишки бульйону доводимо до кипіння і, помішуючи, додаємо манку. Варимо до готовності круту манну кашу.
Цибулю нарізаємо дрібно, очищений перець — на невеликі шматочки, чисті гриби — скибочками. На олії обсмажуємо цибулю з перцем і грибами 4-5 хвилин.
У миску викладаємо готову манку, віджаті скибочки булки, обсмажену цибулю з перцем і грибами, яйце, сметану, сіль і чорний перець. Начинку для карпа добре перемішуємо.
Рибу короп очищаємо від луски, нутрощів, видаляємо зябра і промиваємо. Заповнюємо черевце коропа підготовленою начинкою з манної каші, грибів і овочів. Скріплюємо наповнене черевце зубочистками або зашиваємо.
Викладаємо підготовлену рибу короп у змащену форму і відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів на 25-30 хвилин.
Ароматну фаршировану рибу короп подаємо з томатним соусом і овочами. Приємного апетиту!