Короп, запечений з грибами


Відмінний рецепт приготування філе річкової риби, запечене з грибами в вершковим соусі.

Інгредієнти

  • 800 гр.

    — короп (філе)

  • 200 гр.

    — печериці

  • 3 ст. л.

    — вершки (30%)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 кубик

    — бульйон (грибний)

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • 3 ст. л.

    — мука

  • 2 ст. л.

    — сік лимона

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Для приготування коропа ставимо за духовку на 180 градусів.

    Філе нарізаємо на 4 порційних шматка, скроплюємо соком лимона, посипаємо сіллю і перцем.


    Потім обвалюємо підготовлене філе коропа в борошні і швидко обсмажуємо до рум’яної скоринки.

    Гриби очистити, миємо й нарізаємо на тонкі скибочки, цибулю дрібно шаткуємо. Грибний бульйон розчиняємо в 300 мл теплої води.

    У каструлі обсмажуємо підготовлені цибулю з грибами, заливаємо грибним бульйоном і додаємо вершки, сіль і перець. Доводимо до кипіння. Пробуємо на сіль.

    У форму викладаємо філе коропа і заливаємо підготовленим соусом з грибами. Запікаємо в духовці 20 хвилин. Приємного апетиту!