Відмінний рецепт приготування філе річкової риби, запечене з грибами в вершковим соусі.
Інгредієнти
-
800 гр.
— короп (філе)
-
200 гр.
— печериці
-
3 ст. л.
— вершки (30%)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 кубик
— бульйон (грибний)
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
3 ст. л.
— мука
-
2 ст. л.
— сік лимона
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Для приготування коропа ставимо за духовку на 180 градусів.
Філе нарізаємо на 4 порційних шматка, скроплюємо соком лимона, посипаємо сіллю і перцем.
Потім обвалюємо підготовлене філе коропа в борошні і швидко обсмажуємо до рум’яної скоринки.
Гриби очистити, миємо й нарізаємо на тонкі скибочки, цибулю дрібно шаткуємо. Грибний бульйон розчиняємо в 300 мл теплої води.
У каструлі обсмажуємо підготовлені цибулю з грибами, заливаємо грибним бульйоном і додаємо вершки, сіль і перець. Доводимо до кипіння. Пробуємо на сіль.
У форму викладаємо філе коропа і заливаємо підготовленим соусом з грибами. Запікаємо в духовці 20 хвилин. Приємного апетиту!