Рецепт приготування смачних рибних фрикадельок з білих сортів риб з смачним соусом з болгарського перцю, селери та часнику.
Інгредієнти
Для фаршу
-
700 гр.
— риба (філе білих сортів)
-
2 зубчики
— часник
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1/2 пучка
— кінза
-
1/2 склянки
— сухарі (панірувальні)
-
2 шт.
— куряче яйце
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Для соусу
-
1/2 шт.
— перець (червоний болгарський)
-
1/2 шт.
— перець (жовтий болгарський)
-
1 шт.
— стебло селери
-
5 зубчиків
— часник
-
1 ч. л.
— паприка
-
1 ст. л.
— томатна паста
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
До рибних фрикадельок добре підійде гарнір з рису, картоплі або овочів.
Приємного апетиту!
Філе риби, часник, цибулю пропускаємо через м’ясорубку. До рибного фаршу додаємо дрібно нарізану кінзу, панірувальні сухарі і яйця. Приправляємо сіллю і перцем. Фарш ретельно перемішуємо, накриваємо поліетиленовою плівкою і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
Поки охолоджуємо фарш, червоний і жовтий перець нарізаємо на дрібні кубики, селеру нарізаємо на дрібні шматочки, часник пропускаємо через прес.
У великій сковороді розігріваємо олію, викладаємо часник, обсмажуємо протягом 30 секунд. Потім викладаємо селера, перець, паприку, томатну пасту. Обсмажуємо овочі протягом 5 хвилин. Потім вливаємо один стакан води і тушкуємо овочі ще 7 хвилин. Приправляємо сіллю і перцем.
З охолодженого рибного фаршу формуємо невеличкі кульки і викладаємо їх у гарячий соус з овочів. Тушкуємо рибні фрикадельки на повільному вогні протягом 20 хвилин.