Рибні фрикадельки з соусом


Рецепт приготування смачних рибних фрикадельок з білих сортів риб з смачним соусом з болгарського перцю, селери та часнику.

Інгредієнти

Для фаршу

  • 700 гр.

    — риба (філе білих сортів)

  • 2 зубчики

    — часник

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1/2 пучка

    — кінза

  • 1/2 склянки

    — сухарі (панірувальні)

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Для соусу

  • 1/2 шт.

    — перець (червоний болгарський)

  • 1/2 шт.

    — перець (жовтий болгарський)

  • 1 шт.

    — стебло селери

  • 5 зубчиків

    — часник

  • 1 ч. л.

    — паприка

  • 1 ст. л.

    — томатна паста

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Філе риби, часник, цибулю пропускаємо через м’ясорубку. До рибного фаршу додаємо дрібно нарізану кінзу, панірувальні сухарі і яйця. Приправляємо сіллю і перцем. Фарш ретельно перемішуємо, накриваємо поліетиленовою плівкою і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.

    Поки охолоджуємо фарш, червоний і жовтий перець нарізаємо на дрібні кубики, селеру нарізаємо на дрібні шматочки, часник пропускаємо через прес.

    У великій сковороді розігріваємо олію, викладаємо часник, обсмажуємо протягом 30 секунд. Потім викладаємо селера, перець, паприку, томатну пасту. Обсмажуємо овочі протягом 5 хвилин. Потім вливаємо один стакан води і тушкуємо овочі ще 7 хвилин. Приправляємо сіллю і перцем.

    З охолодженого рибного фаршу формуємо невеличкі кульки і викладаємо їх у гарячий соус з овочів. Тушкуємо рибні фрикадельки на повільному вогні протягом 20 хвилин.

  • До рибних фрикадельок добре підійде гарнір з рису, картоплі або овочів.

    Приємного апетиту!