Риба з грибами


Відмінний рецепт приготування ароматного філе судака з лісовими грибами, сиром у вершковому соусі.

Інгредієнти

  • 800 гр.

    — судак

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 шт.

    — лимон

  • 250 гр.

    — лисички

  • 200 мл.

    — вершки

  • 80 гр.

    — сир (Моцарела)

  • 100 гр.

    — вершкове масло

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Для приготування судака розігріваємо духовку до 200 градусів.

    Філе судака розрізаємо на 4 частини. Кожну частину поливаємо соком лимона, натираємо сіллю і перцем. Викладаємо підготовлені шматки судака на змащений маслом деко і запікаємо близько 15 хвилин.

    Чисті гриби нарізаємо на невеликі шматочки, цибулю – дрібно. Сир натираємо.
    Вершкове масло розтоплюємо на сковороді, викладаємо цибулю і обсмажуємо до м’якості. Додаємо підготовлені лисички (можна використовувати будь-які лісові гриби), вершки, чорний перець і варимо, поки маса не загусне. Солимо за смаком.

    Температуру в духовці зменшуємо до 175 градусів, виймаємо філе судака. На кожен шматок філе риби викладаємо ¼ частину підготовленого соусу з грибами і посипаємо зверху сиром. Відправляємо рибу під шубкою назад в духовку ще на 10-15 хвилин.

  • Готову гарячу рибу з грибами подаємо з вареною картоплею і овочевим салатом. Приємного апетиту!