Тушкована риба з овочами


Простий рецепт ароматної тушкованого страви з риби, зеленого гороху і овочів (картопля, перець, ріпчаста цибуля).

Інгредієнти

  • 600 гр.

    — риба (з головою тріска, хек тощо)

  • 200 гр.

    — горох (заморожений)

  • 3 шт.

    — картопля

  • 1 шт.

    — перець (болгарський)

  • 1-2 стебла

    — зелена цибуля

  • 3 зубчики

    — часник

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ст. л.

    — паприка

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Щоб блюдо було пахучіше, в приготуванні потрібно використовувати рибний бульйон. Бульйон можна купити в магазині або приготувати з голови риби. У каструлю викладаємо голову, додаємо будь-які овочі (морква, цибуля, помідори тощо), спеції, сіль і варимо близько 15 хвилин.


    Ароматний бульйон проціджуємо.


    У каструлю вливаємо 600 мл. рибного бульйону.


    Очищену і нарізану картоплю відправляємо в рибний бульйон і варимо 10-12 хвилин накритий.


    Білу і зелену частини цибулі нарізаємо, перець очищаємо і нарізаємо скибочками.


    У гаряче масло відправляємо нарізаний часник і, як він підсмажиться, викладаємо підготовлені зелену цибулю і перець.


    Смажимо овочі на повільному вогні 10-12 хвилин, додаємо паприку і перемішуємо.


    Викладаємо на картоплю, зелений горошок.


    Додаємо обсмажені овочі, мелений перець, перемішуємо і пробуємо на сіль.


    Шматки риби (по 200 гр. 3 шматки) натираємо сіллю і викладаємо на овочі.


    Накриваємо овочі з рибою і тушкуємо на повільному вогні 10-12 хвилин.

    Готову ароматну рибу подаємо з тушкованими овочами і улюбленим салатом. Приємного апетиту!