Лосось у фользі з овочами


Гарний рецепт ароматної червоної риби (сьомга, форель тощо), запеченої у фользі з зеленим кабачком, жовтим кабачком, помідорами та цибулею.

Інгредієнти

  • 4 шматки

    — лосось (по 150 гр. сьомга, форель тощо)

  • 2 шт.

    — кабачок (зелений)

  • 2 шт.

    — кабачок (жовтий)

  • 2 шт.

    — помідори

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 зубчик

    — часник

  • 1 1/2 ст. л.

    — сік лимона

  • 1 ст. л.

    — чебрець (свіжий або сушеної)

  • 3/4 ч. л.

    — орегано (сушене)

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Для приготування дуже смачної риби ставимо за духовку на 200 градусів і нарізаємо фольгу на шматки 40-42 см завдовжки.

    Для краси беремо 2 види кабачків жовті і зелені. Кабачки промиваємо, зрізаємо непотрібні частини, розрізаємо навпіл і нарізаємо вздовж на тонкі скибочки. 1 шт. ріпчастої цибулі нарізаємо кільцями і 1 шт. — дрібно.


    Підготовлені скибочки кабачків викладаємо в миску, додаємо подрібнений часник, кільця цибулі, олія (1 ст. л.), сіль, перець і перемішуємо. Ділимо підготовлені овочі на 4 частини і розкладаємо на шматки фольги посередині.


    Викладаємо на овочі по шматку лосося, поливаємо соком лимона, посипаємо сіллю, перцем і скроплюємо маслом (1 ст. л.).


    Помідори нарізаємо невеликими шматочками і перемішуємо з залишками цибулі, сіллю, чебрецем, орегано, олією (1 ст. л.), ділимо на 4 частини і розміщуємо зверху шматків риби.


    Закриваємо лосось з овочами у фольгу, щільно скріплюємо кінці, викладаємо на деко і запікаємо в духовці 25-30 хвилин (залежить від товщини шматка риби).


    Фольгу акуратно відкриваємо, ароматну рибу з овочами прикрашаємо зеленню і подаємо. Приємного апетиту!

    (Visited 445 times, 6 visits today)