Гарний рецепт ароматної червоної риби (сьомга, форель тощо), запеченої у фользі з зеленим кабачком, жовтим кабачком, помідорами та цибулею.
Інгредієнти
-
4 шматки
— лосось (по 150 гр. сьомга, форель тощо)
-
2 шт.
— кабачок (зелений)
-
2 шт.
— кабачок (жовтий)
-
2 шт.
— помідори
-
2 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 зубчик
— часник
-
1 1/2 ст. л.
— сік лимона
-
1 ст. л.
— чебрець (свіжий або сушеної)
-
3/4 ч. л.
— орегано (сушене)
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Для приготування дуже смачної риби ставимо за духовку на 200 градусів і нарізаємо фольгу на шматки 40-42 см завдовжки.
Для краси беремо 2 види кабачків жовті і зелені. Кабачки промиваємо, зрізаємо непотрібні частини, розрізаємо навпіл і нарізаємо вздовж на тонкі скибочки. 1 шт. ріпчастої цибулі нарізаємо кільцями і 1 шт. — дрібно.
Підготовлені скибочки кабачків викладаємо в миску, додаємо подрібнений часник, кільця цибулі, олія (1 ст. л.), сіль, перець і перемішуємо. Ділимо підготовлені овочі на 4 частини і розкладаємо на шматки фольги посередині.
Викладаємо на овочі по шматку лосося, поливаємо соком лимона, посипаємо сіллю, перцем і скроплюємо маслом (1 ст. л.).
Помідори нарізаємо невеликими шматочками і перемішуємо з залишками цибулі, сіллю, чебрецем, орегано, олією (1 ст. л.), ділимо на 4 частини і розміщуємо зверху шматків риби.
Закриваємо лосось з овочами у фольгу, щільно скріплюємо кінці, викладаємо на деко і запікаємо в духовці 25-30 хвилин (залежить від товщини шматка риби).
Фольгу акуратно відкриваємо, ароматну рибу з овочами прикрашаємо зеленню і подаємо. Приємного апетиту!