Смажені кальмари


Відмінний рецепт приготування смажених кальмарів у фритюрниці.

Інгредієнти

  • 500 гр.

    — кальмар

  • 1 склянка

    — борошно (пшеничне)

  • 1 склянка

    — сухарі (панірувальні)

  • 1 ч. л.

    — сіль

  • 1/2 шт.

    — лимон

  • для смаження

    — рослинна олія

  • для прикраси

    — петрушка

Рецепт приготування

    Кальмари промиваємо, очищаємо і нарізаємо на кільця шириною 1,5 див.

    Розігріваємо масло у фритюрниці до 180 градусів.

    У великій мисці змішуємо борошно, панірувальні сухарі і сіль.

    Кальмари смажимо невеликими порціями. Частина кальмарів відправляємо в борошно і сухарі, обвалюємо з усіх боків, акуратно стряхиваем і обережно викладаємо в гаряче масло. Смажимо у фритюрниці близько 3 хвилин до хрусткої золотистої скоринки.

    Викладаємо смажені кальмари на паперові рушники, щоб видалити надлишки масла.

    За таким принципом обсмажуємо все кальмари.

    Викладаємо кальмари на велику тарілку, збризкуємо лимонним соком, прикрашаємо петрушкою і подаємо.

  • Замість фритюрниці обсмажити кальмари можна в глибокій каструлі на середньому вогні.

    Приємного апетиту!