Смажена риба хек


Простий швидкий рецепт смаженої риби хек у великій кількості рослинного масла.

Інгредієнти

  • 2 шт.

    — хек

  • 6 ст. л.

    — мука

  • 2 ч. л.

    — паприка

  • 4 ч. л.

    — сіль

  • 2 щіпки

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — рослинна олія

Рецепт приготування

    Хек очищаємо від луски. Розрізаємо, видаляємо нутрощі, відрізаємо голову, хвіст і промиваємо.


    Підготовлені тушки хека натираємо зовні і всередині сіллю.


    Борошно змішуємо з паприкою, перцем і 1 щіпкою солі.


    Обвалюємо хек в борошні, повністю покриваючи всю тушку.


    Викладаємо хек в борошні в гаряче масло, щоб повністю покривала рибу.


    Обсмажуємо, постійно перевертаючи, до золотистої скоринки 4-5 хвилин.

    Готову рибку викладаємо на паперові серветки.
    Ароматну гарячу рибу подаємо з пюре та/або овочами. Приємного апетиту!