Смажена картопля з цибулею – прості і смачні рецепти

2. Як смачно посмажити картоплю на салі з цибулею

Справжню картоплю в селах смажили виключно на салі. Смак у такого страви особливий. Виходить калорійно, але дуже смачно!

Інгредієнти:

  • Кілограм очищеної картоплі;
  • Пара середніх цибулин;
  • Пісне масло;
  • Шматочок свіжого сала (приблизно 100 грам);
  • 2 зубчики часнику;
  • Сіль і перчик на смак.

Приготування:

1.На сковороді розжарити трохи олії. Сало нарізати кубиками або смужками і викласти на гарячу поверхню сковороди. На сильному вогні обсмажити буквально 3 хвилинки.

2.Картоплю нарізати середніми скибочками і викласти на сковорідку. Не збавляючи вогню, накрити кришкою і смажити 5-7 хвилин, не перевертаючи. Потім акуратно перевернути і смажити таким же чином ще хвилин 20. За цей час перевернути можна ще 1-2 рази.

3.Нарізати дрібно цибулю і відправити до картопельки. Підсолити і приправити на смак. Пропустити через прес часник і так само відправити в сковороду. Перемішати і смажити під кришкою ще хвилин 15, до готовності. Головне, не перемішувати вміст сковороди часто.

Після вимкнення плити, картопелька відразу готова до подачі. Під неї підійде прохолодне молочко, солоний огірочок або оселедець. Пальчики оближеш!