1. Смажена картопля з цибулею і грибами на сковорідці
У сезон грибів особливо актуальна смажена картопелька на обід. В інший час також можна купити свіжі печериці або використовувати сушені лісові грибочки. Як же посмажити картоплю з цибулею і грибами так, щоб він не перетворився у кашу? Дізнаємося прямо зараз.
Інгредієнти:
- Приблизно 8 середніх картоплин;
- Велика цибулина;
- Сіль на смак;
- Штук 6 великих печериць (можна використовувати і інші грибочки, на ваш смак);
- Пісне масло;
- Якщо хочете, можна додати будь-які спеції, які підходять до картоплі.
Приготування:
1.У сковороду налити олію. Жаліти його для цього не потрібно. Воно має повністю покрити дно. Цибулю, який перший піде в обжарку, повинен бути занурений у нього мінімум наполовину.
2.Дрібно нарізати цибулю (можете робити це і більш крупно, на ваш розсуд). В розпечене масло відправити цибулька, а поки він обсмажується, займемося печерицями.
3.Помити і обтерти серветкою грибочки. Якщо потрібно, їх потрібно почистити. Нарізати полупластинками і відправити до румяному луку. Тушкувати під кришкою на повільному вогні. Кришку потрібно трохи розплющити, щоб волога могла випаруватися.
4.Картоплю почистити і нарізати середніми шматочками. Вони не повинні бути надто великими, інакше не встигнуть просмажиться в серединці. Але й занадто дрібні кубики картоплі теж не підійдуть – вони швидко припиняться кашоподібна стан.
5.Відправити картоплю до грибів, коли вся рідина з них випарується. Старанно перемішати і накрити кришкою. Смажити потрібно на вогні, трохи нижче максимального.
Головне правило цілих скибочок картоплі – його не можна часто перемішувати. Перше перемішування зробити не раніше, ніж через 5-7 хвилин після накриття кришкою. За цей час скибочки добре підсмажаться. Потім потрібно перевертати кожні 7-10 хвилин. Одним словом, за весь процес смаження вміст сковороди потрібно акуратно перемішувати всього 2-3 рази.
6.За 5 хвилин до зняття з вогню, точніше перед останнім перемішуванням, посолити і приправити на смак.
Страва готова! Приємного апетиту!