4. Як правильно смажити картоплю з цибулею, щоб вона не розвалилася
Картопля і цибуля – це, мабуть, найголовніші овочі на кожній кухні. Коли потрібно швидше приготувати обід, а в холодильнику порожньо, не можна бігти в магазин, а просто насмажити смачної картопельки з ароматним цибулею.
Інгредієнти:
- Кілограм очищеної картоплі;
- 2 середніх або великих цибулини;
- Сіль;
- Масло пісне.
Приготування:
1.Картоплю попередньо очистити і нарізати на тонкі кружечки.
2.Розжарити в сковороді приблизно 4 столові ложки олії. Запускати сюди картопляні кружальця тільки після того, як масло зашипить.
3.На сильному вогні обсмажити 5 хвилин, не перевертаючи при цьому. Нехай вас не лякає, що вона згорить. Вона лише схопиться хорошою скоринкою. А часте помішування може зашкодити цілісності картоплі.
4.Через п’ять хвилиночок можна вперше перевертати картоплю.
5.Ще через 5 хвилин додати дрібно нарубаний лук і знову акуратно перевернути, розподіляючи цибулька в картоплі. Цибуля ви також можете подрібнити тонкими півкільцями. На цьому ж етапі можна посолити.
Надати додаткової рум’яного кольору і апетитного кольору зможе куркума. Достатньо буквально пари пучок.
6.Накрити кришкою і зменшити вогонь до помірного. Готувати в такому вигляді потрібно ще 7 хвилин.
Після цього можна вимикати плиту і розкладати блюдо по тарілочках. Приємного апетиту!