Смажена картопля з цибулею – прості і смачні рецепти

4. Як правильно смажити картоплю з цибулею, щоб вона не розвалилася

Картопля і цибуля – це, мабуть, найголовніші овочі на кожній кухні. Коли потрібно швидше приготувати обід, а в холодильнику порожньо, не можна бігти в магазин, а просто насмажити смачної картопельки з ароматним цибулею.

Інгредієнти:

  • Кілограм очищеної картоплі;
  • 2 середніх або великих цибулини;
  • Сіль;
  • Масло пісне.

Приготування:

1.Картоплю попередньо очистити і нарізати на тонкі кружечки.

2.Розжарити в сковороді приблизно 4 столові ложки олії. Запускати сюди картопляні кружальця тільки після того, як масло зашипить.

3.На сильному вогні обсмажити 5 хвилин, не перевертаючи при цьому. Нехай вас не лякає, що вона згорить. Вона лише схопиться хорошою скоринкою. А часте помішування може зашкодити цілісності картоплі.

4.Через п’ять хвилиночок можна вперше перевертати картоплю.

5.Ще через 5 хвилин додати дрібно нарубаний лук і знову акуратно перевернути, розподіляючи цибулька в картоплі. Цибуля ви також можете подрібнити тонкими півкільцями. На цьому ж етапі можна посолити.

Надати додаткової рум’яного кольору і апетитного кольору зможе куркума. Достатньо буквально пари пучок.

6.Накрити кришкою і зменшити вогонь до помірного. Готувати в такому вигляді потрібно ще 7 хвилин.

Після цього можна вимикати плиту і розкладати блюдо по тарілочках. Приємного апетиту!