Картоплю помити, почистити, зварити до повної готовності.
Картоплю розім’яти в пюре.
З’єднати картоплю, яйце, 1 склянка борошна, сіль, перемішати і місити тісто руками з поступовим додаванням борошна до тих пір, поки не використовуєте другий стакан борошна.
Тісто добре вимісити,
загорнути в харчову плівку і залишити на 20-30 хвилин. За цей час, ви можете зайнятися приготуванням одного з трьох соусів.
Обробну дошку посипаємо борошном. Після того, як тісто вистоялося, відрізаємо частину тіста, робимо ковбаску товщиною 2 див, нарізаємо шматочки шириною 2 див, в кожному шматочку пальчиком робимо поглиблення для краси. Ви можете робити будь-якої форми та розміру, як вам подобається.
У каструлі закип’ятити воду, посолити і варити галушки помішуючи.
Галушки вийняти шумівкою через 1-2 хвилини після спливання