Приготування соусу песто:
- Корінь імбиру очистити від шкірки, нарізати соломкою.
- Часник очистити і роздавити.
- Кінзу і базилік дрібно нарізати.
- З половини лимона вичавити сік так, щоб кісточки не попалися.
- На сковороді розігріти 2 ст. л. рослинного масла і обсмажити імбир з часником 2-4 хвилини.
- У блендер викласти кедрові горішки, обсмажені імбир з часником, кінзу з базиліком, сік лимона. Крутити в блендері додаючи потроху рослинне масло. Додати перець чилі і кунжутне масло.
- Усе ретельно перекрутити і викласти в соусник.
- Гарячі галушки викласти на порційні тарілки і зверху викласти соус песто.
Для швидкого приготування цієї страви, тісто можна приготувати заздалегідь і покласти в холодильник, а якщо не будете готувати завтра, покладіть в морозильник і користуйтеся по необхідності.
Так само можна заздалегідь приготувати соус песто. Він може зберігатися в холодильнику досить довго, так як всі інгредієнти в ньому довготривалого зберігання. Соус песто можна подавати не тільки до галушкам, але також до риби і м’яса. Рибний і сирний соуси потрібно готувати безпосередньо перед подачею на стіл.
Приємного апетиту!