Відмінний рецепт смачного багатошарового салату «Гранатовий браслет» з вареної курки, картоплі, горіхів, яєць і буряків з зернами граната.
Інгредієнти
-
1 шт.
— курка (грудка)
-
2 шт.
— картопля
-
4 шт.
— куряче яйце
-
2 шт.
— буряк
-
1 шт.
— гранат (великий)
-
1 чашка
— горіх (пекан або волоські)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 чашка
— майонез
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Чисті картопля з буряком відварюємо в окремих каструлях. Грудку відварюємо без шкіри в солоній воді 20-25 хвилин. Яйця відварюємо до готовності. Всі остуджуємо, очищаємо овочі.
Підготовлені буряки, картоплю, яйця натираємо крупно. На олії обсмажуємо цибулю і змішати з дрібно нарізаною грудкою, солимо.
У граната зрізаємо верхівку і з білим прожилка робимо неглибокі надрізи ножем і розкриваємо руками.
Виймаємо білу серцевину у граната і легко від’єднуємо зерна від шкірки.
На велику тарілку посередині ставимо склянку і розкладаємо навколо склянки підготовлений натертий картоплю, покриваємо майонезом.
Зверху картоплі акуратно розкладаємо шматочки курячої грудки з обсмаженою цибулею (або без цибулі), таке поєднання дає більш насичений смак. Покриваємо майонезом.
Наступний шар подрібнені горіхи пекан або волоські (за смаком).
Підготовлені натерті яйця і майонез.
Натертий буряк, майонез. Виймаємо склянку.
Очищеними зернами граната посипаємо готовий салатик і рівномірно розподіляємо по всій поверхні, злегка придавлюючи в шар з буряком. Порожні ділянки по зернятку заповнюємо пальцями.
Дуже смачний салатик «Гранатовий браслет» остуджуємо мінімум 2 години перед подачею на стіл. Приємного апетиту!