Салат » Гранатовий браслет


Відмінний рецепт смачного багатошарового салату «Гранатовий браслет» з вареної курки, картоплі, горіхів, яєць і буряків з зернами граната.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — курка (грудка)

  • 2 шт.

    — картопля

  • 4 шт.

    — куряче яйце

  • 2 шт.

    — буряк

  • 1 шт.

    — гранат (великий)

  • 1 чашка

    — горіх (пекан або волоські)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 чашка

    — майонез

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Чисті картопля з буряком відварюємо в окремих каструлях. Грудку відварюємо без шкіри в солоній воді 20-25 хвилин. Яйця відварюємо до готовності. Всі остуджуємо, очищаємо овочі.
    Підготовлені буряки, картоплю, яйця натираємо крупно. На олії обсмажуємо цибулю і змішати з дрібно нарізаною грудкою, солимо.

    У граната зрізаємо верхівку і з білим прожилка робимо неглибокі надрізи ножем і розкриваємо руками.


    Виймаємо білу серцевину у граната і легко від’єднуємо зерна від шкірки.


    На велику тарілку посередині ставимо склянку і розкладаємо навколо склянки підготовлений натертий картоплю, покриваємо майонезом.


    Зверху картоплі акуратно розкладаємо шматочки курячої грудки з обсмаженою цибулею (або без цибулі), таке поєднання дає більш насичений смак. Покриваємо майонезом.


    Наступний шар подрібнені горіхи пекан або волоські (за смаком).


    Підготовлені натерті яйця і майонез.


    Натертий буряк, майонез. Виймаємо склянку.


    Очищеними зернами граната посипаємо готовий салатик і рівномірно розподіляємо по всій поверхні, злегка придавлюючи в шар з буряком. Порожні ділянки по зернятку заповнюємо пальцями.

    Дуже смачний салатик «Гранатовий браслет» остуджуємо мінімум 2 години перед подачею на стіл. Приємного апетиту!