Салат цезар — простий класичний рецепт з куркою

Салат цезар з куркою засмаженою на грилі

Інгредієнти:

  • Грудки — 2 шт.
  • Салат ромен — 1 пучок
  • Лимонний сік
  • Тертий сир
  • Хліб
  • Сіль, перець
Соус:
  • Яйця — 2-3 шт.
  • Гірчиця діжонська — 1 ст. л.
  • Червоний винний оцет
  • Оливкова олія
  • анчоуси — 3 шт.
  • Сир пармезан
  • Часник — 3 зубчики
  • Лимонний сік — 1 ст. л.

Приготування:

1. Поділяємо жовтки і білки курячих яєць. Пару жовтків відправляємо в чашку. Додаємо столову ложку діжонської гірчиці, трохи червоного винного оцту і починаємо збивати. Як тільки заправка почне густіти додаємо оливкову олію і продовжуємо збивати.

2. Заправка повинна вийде як жирні густі вершки і стікати з віночка.

3. Три зубчики часнику видавлюємо через часникодавку. Беремо три анчоуса, додаємо до них часник і дрібно рубаємо, робимо майже як пюре.

4. Додаємо порізану суміш в заправку. Посипаємо все тертим сиром. Поливаємо соком лимона, 1 ст. л. Додаємо трохи кип’яченої холодної води. Всі добре розмішуємо. Повинна вийти досить рідка заправка, знову ж приблизно як густі вершки.

Як ви розумієте, якщо буде занадто густа, можна додати води, а якщо буде рідка, виправити важче. Будьте уважні. Не поспішайте. Перевіряйте смак, консистенцію.

Наш соус готовий.

5. Відставляємо заправку, беремося за сухарики. Нарізаємо батон, хліб дрібними кубиками. З хліба бажано обрізати скоринку. Це не дуже важливо. На ваш розсуд. Приправляємо сіллю і перцем і обсмажуємо на сковороді на оливковій олії.

6. Не забудьте помішувати. Як тільки вони зазолотятся щедро посипаємо їх натертим сиром. Продовжуйте весь час помішувати, щоб вони не прилипли один до одного.

7. Сир трохи розтанув і змішався із загальною масою. Викладаємо сухарики на окрему тарілку.