Салат цезар — простий класичний рецепт з куркою

Збираємо салат

8. Листя салату нарізаємо досить крупно і викладаємо в чашку. Трохи поливаємо лимонним соком.

9. Заправляємо половиною приготованого соусу з анчоусом. Другу половину залишаємо для курки.

10. Викладаємо на салат половину сухариків і ретельно перемішуємо. Перекладаємо в салатницю салат, в якій будемо подавати. Викладаємо в нього залишилися сухарики і посипаємо тертим сиром. Перемішуємо. Салат готовий. Але ми будемо окремо додавати до нього грудку курки.

Смажимо курячу грудку

11. Нагріваємо гриль. Якщо немає гриля, можна посмажити і на сковороді.

12. Філе розрізаємо метеликом (це означає розрізаємо не до кінця, від тонкої частини до толстой). Розгортаємо половинки виходить повністю розкрита грудка. Так нарізана грудка смажиться швидше і залишається соковитою.

13. Приправляємо грудку сіллю і перцем з обох сторін. Викладаємо на гриль. Смажимо грудку по 3-4 хвилини на кожній стороні, поки не з’являться смужки від гриля. На сковороді смажимо до готовності.

14. Знімаємо грудку з гриля і поки м’ясо відпочиває, викладаємо на нього трохи нашого соусу. Грудки будуть охолоджуватися, але смак часнику, анчоуса і пармезану, буде проникати всередину грудок.

15. Грудка трохи охолола, нарізаємо її смужками. У тарілку виливаємо ложку соусу і на соус викладаємо всю нарізану курячу грудку. На грудку виливаємо соус. Ми подамо її окремо, теплою.

Ну ось наш один з найпопулярніших салатів у світі, салат цезар готовий.

Подаємо на стіл з курячою грудкою в соусі. Це дуже смачно. Кремовий, трішки гострий соус, надає і салату і грудці особливий смак.

Приємного апетиту!