Салат цезар і соус для салату
Інгредієнти:
- Батон — 1/2 батона
- Куряча грудка — 300 р.
- Салат — 1 пучок
- Сир пармезан — 50 р.
- Помідори черрі — 150 р.
- Часник — 2 зубчики
- Лимон — 1/2 лимона
- Соєвий соус
- Приправа для курки
- Оливкова олія
Для соусу знадобляться:
- Яйця — 2 жовтки
- Оливкова олія
- Сіль, цукор — по щіпці
- Чорний мелений перець
- Лимон — 1 ч. л.
- Філе анчоуса — 2 шт.
- Вустерський соус — 1 ч. л.
- Сир пармезан
- Часник — половинка зубчики
Приготування:
1. Курячу грудку ріжемо на дрібні шматочки. Викладаємо її в чашку, де будемо маринувати.
2. Зубчик часнику дрібно нарізаємо і раздавливаем плоскою стороною ножа, додаємо до курки. Вичавлюємо столову ложку лимонного соку. Посипаємо дрібкою спецій для курки і все це заливаємо соєвим соусом. Перемішуємо і залишаємо на 1,5-2 години.
3. Батон нарізаємо на невеликі шматочки. Я не відрізаю у батона кірки. Якщо це хліб, то так, треба обрізати. Ну а в батона вони м’які і запашні дуже смачні.
4. На сковороду наливаємо трохи оливкової олії (до речі, з оливковою олією набагато смачніше, ніж з будь-яким іншим рослинним маслом) і кладемо туди ползубчика дрібно нарізаного часнику. Заважаємо, щоб все масло ввібрало в себе смак і запах часнику.
5. Трохи обсмажуємо і викладаємо в сковороду шматочки нарізаного батона, поки часник не підгорів, інакше він дасть гіркоту. Обсмажуємо до рум’яності з двох сторін. Ступінь рум’яності визначайте самі. Деякі люблять зовсім білі сухарики.
6. Деякі прилиплі до шматочках хліба часточки часнику сильно засмажені. Але це вже не страшно, бо коли ми викладали в масло хліб, часник був біленьким, а потім хліб ввібрав масло і часник не встиг дати в нього свою гіркоту. Але все — таки намагайтеся сильно його не засмажувати.
7. Курку нарізаємо на шматочки, розміром приблизно з сухарики або трохи більше, тому що вона ужарится. Викладаємо на сковороду і смажимо до готовності приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку. Викладаємо в окрему тарілочку.