Салат цезар — простий класичний рецепт з куркою

Салат цезар і соус для салату

Інгредієнти:

  • Батон — 1/2 батона
  • Куряча грудка — 300 р.
  • Салат — 1 пучок
  • Сир пармезан — 50 р.
  • Помідори черрі — 150 р.
  • Часник — 2 зубчики
  • Лимон — 1/2 лимона
  • Соєвий соус
  • Приправа для курки
  • Оливкова олія
Для соусу знадобляться:
  • Яйця — 2 жовтки
  • Оливкова олія
  • Сіль, цукор — по щіпці
  • Чорний мелений перець
  • Лимон — 1 ч. л.
  • Філе анчоуса — 2 шт.
  • Вустерський соус — 1 ч. л.
  • Сир пармезан
  • Часник — половинка зубчики

Приготування:

1. Курячу грудку ріжемо на дрібні шматочки. Викладаємо її в чашку, де будемо маринувати.

2. Зубчик часнику дрібно нарізаємо і раздавливаем плоскою стороною ножа, додаємо до курки. Вичавлюємо столову ложку лимонного соку. Посипаємо дрібкою спецій для курки і все це заливаємо соєвим соусом. Перемішуємо і залишаємо на 1,5-2 години.

3. Батон нарізаємо на невеликі шматочки. Я не відрізаю у батона кірки. Якщо це хліб, то так, треба обрізати. Ну а в батона вони м’які і запашні дуже смачні.

4. На сковороду наливаємо трохи оливкової олії (до речі, з оливковою олією набагато смачніше, ніж з будь-яким іншим рослинним маслом) і кладемо туди ползубчика дрібно нарізаного часнику. Заважаємо, щоб все масло ввібрало в себе смак і запах часнику.

5. Трохи обсмажуємо і викладаємо в сковороду шматочки нарізаного батона, поки часник не підгорів, інакше він дасть гіркоту. Обсмажуємо до рум’яності з двох сторін. Ступінь рум’яності визначайте самі. Деякі люблять зовсім білі сухарики.

6. Деякі прилиплі до шматочках хліба часточки часнику сильно засмажені. Але це вже не страшно, бо коли ми викладали в масло хліб, часник був біленьким, а потім хліб ввібрав масло і часник не встиг дати в нього свою гіркоту. Але все — таки намагайтеся сильно його не засмажувати.

7. Курку нарізаємо на шматочки, розміром приблизно з сухарики або трохи більше, тому що вона ужарится. Викладаємо на сковороду і смажимо до готовності приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку. Викладаємо в окрему тарілочку.