Гранатовий браслет, звучить ну дуже красиво, виразно як щось класичне, завдяки великому А. В. Купріну. Але ми з вами будемо говорити про салаті, відомому величезної кількості людей, але також багатьом і не відомому. Навіть дочка , побачивши цей салат, сказала, а я знаю, що це не торт, це салат, я їла це у подруги. Хоча ми щодня готуємо прості і смачні салати, але цього виявляється мало. Ось тоді я зрозумів, що треба обов’язково приготувати і описати цей ну дуже смачний салат, так як багато людей все-таки не знають що це таке.
Салат «Гранатовий браслет», як практично і всі салати, може готується з різними начинками. Однією з начинок класичного салату є курка, причому вона може бути і просто варена та копчена.
Також часто вживаються волоські горіхи, вони надають дуже цікавий присмак. Ми наприклад готуємо його з грибами і завжди без часнику, я не дуже люблю в цьому блюді часник, він забиває різноманітні присмаки всіх компонентів. Так що якщо ви хочете здивувати друзів, обов’язково приготуйте цей чудовий салат.
Починаємо готувати салат.
Інгредієнти:
- Картопля середній — 3 шт.
- Буряк середня — 1 шт.
- Морква велика — 1 шт.
- Гриби гливи — 150 р.
- Цибуля — 1 середня головка
- Яйця — 3 шт.
- Волоські горіхи — 1/4 склянки
- Свинина відварна (буженина не жирна) — 150 р.
- Майонез — 200-250 р.
- Гранат великий — половина граната
- Рослинна олія — 2 ст. л.
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Картопля, буряк, морква, зварити до готовності, натерти на крупній тертці.
- Яйця зварити круто, почистити і натерти на крупній тертці.
- Гриби зварити окремо до готовності, вийняти, дрібно порізати.
- Цибулю почистити і дрібно порізати кубиками.
- На сковороді розігріти рослинне масло і обсмажити цибулю і гриби до готовності, викласти на тарілку і дати охолонути.
- Гранат почистити і вилущити зерна.
- Горіхи дрібно порубати або порізати.
- М’ясо дрібно нарізати соломкою.
- Поєднати горіхи і м’ясо.
- Для того, щоб отримати салат у формі браслета, беремо тарілку і ставимо в центр склянку або стопку.
- Починаємо викладати салат шарами навколо склянки.
- Перший шар -терта картопля, солимо, заправляємо майонезом.
- Другий шар — тертий буряк і майонез.
- Третій шар — терта морква і майонез.
- Четвертий шар — горіхи з м’ясом і майонез.
- П’ятий шар — обсмажені гриби з цибулею і майонез.
- Останній шостий шар — натерті на крупній тертці яйця,
- також покрити майонезом.
- У кожному шарі майонез розрівнюємо, щоб покривав всю поверхню.
- Акуратно сформувати салат, щоб вийшов рівний коло, легенько ущільнити ложкою верхню і бічні сторони.
Салат поставити на кілька годин у холодильник, дати просочитися. Перед подачею на стіл салат вийняти з холодильника, поверхню салату акуратно обкласти зернами граната. Вийняти склянку з середини, легенько покручивая.
Всю цю красу поставити на новорічний стіл. Покласти до салату лопаточку і ніж.
Приємного апетиту!
Відео — Салат » Гранатовий браслет » Самий смачний новий рецепт
А тепер подивіться відео в якому господиня показує новинку в салаті.
Приготування :
- 1й шар — відварне м’ясо яловичина (я брала обсмажену качину грудку — 300 гр ;
- 2й шар — маринована цибулька — 1 шт ;
- 3й шар — картопля відварна — 2 шт ;
- 4й шар — яйця варені — 4 шт ;
- 5й шар — морква варена 1 шт , з родзинками 0,5 стак ;
- 6-й шар — буряк відварений 1 шт., часник 1 зубчик , волоські горіхи 0.5 скл .;
- 7й шар — великий гранат 1 шт .
Приємного апетиту!