Салат «Гранатовий браслет» з куркою, волоськими горіхами і грибами

Гранатовий браслет, звучить ну дуже красиво, виразно як щось класичне, завдяки великому А. В. Купріну. Але ми з вами будемо говорити про салаті, відомому величезної кількості людей, але також багатьом і не відомому. Навіть дочка , побачивши цей салат, сказала, а я знаю, що це не торт, це салат, я їла це у подруги. Хоча ми щодня готуємо прості і смачні салати, але цього виявляється мало. Ось тоді я зрозумів, що треба обов’язково приготувати і описати цей ну дуже смачний салат, так як багато людей все-таки не знають що це таке.

Салат «Гранатовий браслет», як практично і всі салати, може готується з різними начинками. Однією з начинок класичного салату є курка, причому вона може бути і просто варена та копчена.

Також часто вживаються волоські горіхи, вони надають дуже цікавий присмак. Ми наприклад готуємо його з грибами і завжди без часнику, я не дуже люблю в цьому блюді часник, він забиває різноманітні присмаки всіх компонентів. Так що якщо ви хочете здивувати друзів, обов’язково приготуйте цей чудовий салат.

Починаємо готувати салат.

Інгредієнти:

  • Картопля середній — 3 шт.
  • Буряк середня — 1 шт.
  • Морква велика — 1 шт.
  • Гриби гливи — 150 р.
  • Цибуля — 1 середня головка
  • Яйця — 3 шт.

  • Волоські горіхи — 1/4 склянки
  • Свинина відварна (буженина не жирна) — 150 р.
  • Майонез — 200-250 р.
  • Гранат великий — половина граната
  • Рослинна олія — 2 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  • Картопля, буряк, морква, зварити до готовності, натерти на крупній тертці.

  • Яйця зварити круто, почистити і натерти на крупній тертці.

  • Гриби зварити окремо до готовності, вийняти, дрібно порізати.
  • Цибулю почистити і дрібно порізати кубиками.

  • На сковороді розігріти рослинне масло і обсмажити цибулю і гриби до готовності, викласти на тарілку і дати охолонути.

  • Гранат почистити і вилущити зерна.

  • Горіхи дрібно порубати або порізати.
  • М’ясо дрібно нарізати соломкою.
  • Поєднати горіхи і м’ясо.

  • Для того, щоб отримати салат у формі браслета, беремо тарілку і ставимо в центр склянку або стопку.
  • Починаємо викладати салат шарами навколо склянки.

  • Перший шар -терта картопля, солимо, заправляємо майонезом.

  • Другий шар — тертий буряк і майонез.

  • Третій шар — терта морква і майонез.

  • Четвертий шар — горіхи з м’ясом і майонез.

  • П’ятий шар — обсмажені гриби з цибулею і майонез.

  • Останній шостий шар — натерті на крупній тертці яйця,

  • також покрити майонезом.
  • У кожному шарі майонез розрівнюємо, щоб покривав всю поверхню.
  • Акуратно сформувати салат, щоб вийшов рівний коло, легенько ущільнити ложкою верхню і бічні сторони.

Салат поставити на кілька годин у холодильник, дати просочитися. Перед подачею на стіл салат вийняти з холодильника, поверхню салату акуратно обкласти зернами граната. Вийняти склянку з середини, легенько покручивая.

Всю цю красу поставити на новорічний стіл. Покласти до салату лопаточку і ніж.

Приємного апетиту!

Відео — Салат » Гранатовий браслет » Самий смачний новий рецепт

А тепер подивіться відео в якому господиня показує новинку в салаті.

Приготування :
  • 1й шар — відварне м’ясо яловичина (я брала обсмажену качину грудку — 300 гр ;
  • 2й шар — маринована цибулька — 1 шт ;
  • 3й шар — картопля відварна — 2 шт ;
  • 4й шар — яйця варені — 4 шт ;
  • 5й шар — морква варена 1 шт , з родзинками 0,5 стак ;
  • 6-й шар — буряк відварений 1 шт., часник 1 зубчик , волоські горіхи 0.5 скл .;
  • 7й шар — великий гранат 1 шт .

Приємного апетиту!