Рецепт вінегрету — класичне приготування смачного салату

Вінегрет — це напевно самий відомий салат у нас. Він навіть відоміший таких салатів, як олів’є або цезар. Не одне свято не обходиться без класичного вінегрету з горошком, з квасолею, а то і з оселедцем, зазвичай ми називаємо це оселедцем під шубою, але вінегрет буває і з оселедцем на шубі.

Першість за вінегрету ми не віддамо нікому. Це чисто російська салат. Вінегрет відрізняється простотою приготування. Застосуванням простих продуктів. Калорійність вінегрету з рослинним маслом від 70 ккал. на 100 г. Звичайно якщо бухнути туди 5 ложок майонезу, то це буде набагато більше. Основний склад вінегрету: картопля, буряк, морква, зелений горошок, рослинна олія. Але звичайно рецептів вінегрету стільки ж, скільки людей його готує.

Далі ми розглянемо різні варіанти рецептів, де застосовуються різні інгредієнти вінегрету, а також різні соуси. І навіть є деякі відмінності в приготуванні.

Пам’ятайте: Заправка для вінегрету — один з найважливіших моментів. Вважаю що ця, одна з дуже хороших заправок: Діжонська гірчиця підходить найкраще, оскільки вона не солодка і помірно гостра. Чайну ложку гірчиці змішати з трьома столовими ложками 9% оцту і 5 столовими ложками олії і чорним перцем. Ретельно перемішати до однорідності і заправити вінегрет. Для особливого аромату можна додати в вінегрет гірчичне або нерафінована соняшникова олія (змішати навпіл з рафінованим).

Меню

  1. Рецепт дуже смачного і красивого вінегрету
  2. Оригінальний рецепт вінегрету з квасолею, квашеною капустою, зеленим горошком і спеціальної заправкою
  3. Класичний рецепт вінегрету з запеченими овочами
  4. Вінегрет з горошком і солоними огірками — з двома різними заправками
  5. Рецепт вінегрету з додаванням яблука
  6. Простий і смачний вінегрет — салат з майонезом і маслом
  7. Відео — Рецепт вінегрету з квасолею

1. Рецепт дуже смачного і красивого вінегрету

Інгредієнти:

  • Картопля — 6 шт.
  • Морква — 6 шт.
  • Буряк — 3 шт.
  • Консервована червона квасоля — 1 банка
  • Зелений горошок — 1 банку
  • Солона капуста — 100 р.
  • Солоні огірки — 2 шт.
  • Зелена цибуля
  • Сіль, чорний мелений перець
  • Рослинна олія

Приготування:

1. Нарізаємо дрібними кубиками картоплі викладаємо в глибоку велику чашку.

2. Також дрібно і теж нарізаємо кубиками моркву і додаємо до картоплі.

3. Огірки теж нарізаємо дрібно кубиками і теж відправляємо до картоплі з морквою.

4. Також наріжемо буряк і відправимо туди ж.

Завжди намагайтеся нарізати на вінегрет всі овочі однакового розміру і форми.

5. Солону капусту нарізати кубиками у нас не вийде, тому просто наріжемо на дрібні шматочки і додати до інших овочів в чашку.

6. Дуже дрібно нарізаємо зелену цибулю і відправляємо до овочів.

7. Висипаємо в чашку з овочами червону квасолю, зелений горошок, звичайно, ви можете взяти білу квасолю, якщо немає червоної.

8. Трохи солимо, не забувайте, у нас солоні огірки і капуста, не пересолити. Посипаємо чорним перцем і заправляємо рослинною олією. Ретельно все перемішуємо. Даємо настоятися 10-15 хвилин.

9. Вінегрет настоявся, тепер можна прикрашати його для подачі на стіл. У центр блюда ставимо кулінарне кільце — форму і викладаємо навколо кільця наш вінегрет.

10. Прикрашаємо вінегрет гілочками кропу і листям петрушки.

11. Буряк нарізаємо кружечками дуже тонко, ми будемо з неї робити трояндочки. Морква також нарізаємо на тонкі кружечки.

12. Викладаємо пелюстки буряків в лінійку з нахлестом один на одного, штук 5-6. Відступивши від краю на половину одного бурякового пелюстки, викладаємо три пелюстки моркви.

13. Загортаємо пелюстки моркви в бурякові пелюстки.

14. Поки не вийде трояндочка.

15. Надлишки буряків обріжемо, щоб не заважали.

16. Готовим квіточкою прикрашаємо салат. Робимо таких квіточок 4-5 шт. і розставляємо на салаті рівномірно по колу.

17. Акуратно виймаємо форму. Який же красень у нас вийшов. Шкода їсти. Але виглядає так апетитно, що негайно йдемо за стіл.

Приємного апетиту!

2. Оригінальний вінегрет з квасолею, квашеною капустою, зеленим горошком і спеціальної заправкою

Інгредієнти:

  • Картопля відварна — 2-3 шт.
  • Капуста квашена — 200 р.
  • Буряк — 2 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Солоні огірки — 2 шт.
  • Цибуля — 1 шт. (1 склянка води+ 1 ч. л. цукру+2 ч. л. оцет бальзамічний)
  • Квасоля консервована — 2/3 склянки
  • Зелений консервований горошок — 1/2 склянки
  • Зелена цибуля, петрушка

Для заправки:

  • Сіль, перець, 1 ст. л. лимонного соку + 1 ч. л. бальзамічного оцту + 1 ст. л. меду 2-3 ст. л. рослинного масла. 1/2 ч. л. гострої гірчиці

Приготування:

1. По-перше, як ми говорили вище, всі інгредієнти вінегрету треба намагатися нарізати однакового розміру і форми. Це має у вас бути як таблиця множення, завжди в пам’яті, коли ви готуєте вінегрет. Отже, нарізаємо всі продукти.

2. В невелику чашку кладемо нарізану цибулю, заливаємо охолодженої, кип’яченою водою, додаємо чайну ложку цукру, додаємо бальзамічний оцет. Оцет можна додати будь. Розмішуєм і відставимо убік. Він поки нам не потрібен.

3. Починаємо робити закладку. У глибоку чашку у нас викладені нарізані картопля і капуста.

4. Додаємо нарізані солоні огірки і морква.

5. Туди ж додаємо зелений горошок і квасоля. Я віддаю перевагу консервовану квасоля, ви якщо хочете, можете приготувати, відварити сиру.

6. Додаємо буряк, зелений лук і петрушку.

7. Проціджуємо наш цибулю, який замаринували і відставляємо в сторону, нехай ще трохи постоїть, доки ми готуємо заправку.

8. Робимо заправку. В невелику глибоку чашку насипати трохи солі, меленого чорного перцю, вливаємо лимонний сік, кладемо гірчицю, якщо у вас вона дуже гостра, додайте половину чайної ложки, якщо не дуже, можна цілу, додаємо мед, приблизно 1 столову ложку, додаємо чайну ложечку бальзамічного оцту і додаємо 2 столові ложки рослинної олії. Все перемішуємо. Намагаємося розмішати так, щоб мед розчинився в лимонному соці і рослинному маслі. Тобто, щоб маса стала однорідною.

9. У чашку до овочів додаємо маринований цибулю і все поливаємо заправкою.

10. Перемішуємо овочі. З’єднуємо всі інгредієнти. Зараз ви можете спробувати, чи вистачає перцю і солі у вашій страві і якщо треба додати.

11. Готовий вінегрет. Подивіться який яскравий він вийшов.

Накладайте на тарілки і подавайте. Якщо перед цим він постоїть, щоб просочитися якийсь час, буде дуже добре.

Приємного апетиту!

3. Класичний рецепт вінегрету з запеченими овочами

Інгредієнти:

  • Картопля — 4 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Буряк — 1 шт.
  • Солоні огірки — 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 головка
  • Зелений горошок — 1 банку(310гр)
  • Салат з капусти — 200 р.
  • Рослинна олія

Приготування:

1. Картопля, буряк і моркву, вимиті і висушені загортаємо у фольгу окремо кожен овоч. Запікаємо в духовці при 180°, до готовності.

2. Виймаємо з духовки . Печені овочі охолонуть, звільняємо від фольги.

3. Буряк нарізаємо дрібними кубиками, викладаємо у велику глибоку чашку і поливаємо рослинним маслом. Це робиться для того, щоб буряк не фарбувала сильно своїм кольором інші інгредієнти.

4. Інші овочі нарізаємо такими ж кубиками і додаємо до буряка.

5. До овочів викладаємо зелений консервований горошок.

6. Додаємо салат з капусти. Ми зробили салатик з капусти, моркви і болгарського перцю. Всього потрошку. Приготування салату не описую, коротко: тонко нашаткуйте капусту, моркву, болгарський перець, наріжте, щоб вони не були довгими, можете трохи посолити, щоб пішов сік, перемішайте. От і все.

7. Додаємо трохи олії в наш вінегрет, солимо перчимо за смаком. Все ретельно перемішуємо. Готовий вінегрет.

Розкладаємо по тарілках і подаємо. Або ж подаємо в загальному блюді, якщо компанія у вас тільки своїх близьких.

Приємного апетиту!

4. Вінегрет з горошком і солоними огірками, з двома різними заправками

Інгредієнти:

  • Картопля — 2 шт.
  • Буряк — 2 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Солоні огірочки невеликі — 2 шт.
  • Зелений горошок — 1 банку
  • Ріпчаста цибуля — 2/3 головки
  • Часник — 1 зубчик
  • Винний оцет — 1 ст. л.
  • Лимон — 1/2 шт.
  • Гірчиця
  • Рослинна олія
  • Сіль
  • Чорний перець горошком

Приготування:

1. Овочі, буряк, картопля, морква, запікаємо в духовці, в пакеті. 30-35 хвилин при 200°. Будь ласка, врахуйте, що я завжди даю градуси за Цельсієм. Дістаємо з духовки, перевіряємо готовність зубочисткою. Розрізаємо пакет. Дістаємо і очищаємо овочі від шкірки. Кількість буряків, моркви та картоплі має бути приблизно рівним.

2. Нарізаємо овочі кубиками приблизно по 0,5 см. з кожної сторони. Спочатку нарізаємо буряк і додаємо туди рослинної олії, перемішуємо. Для чого, ми вже знаємо, щоб буряк не сильно фарбувала інші овочі.

3. Далі нарізаємо моркву, картоплю і додаємо до буряка.

4. Дрібно нарізаємо цибулю і додаємо до овочів.

5. Нарізаємо солоні огірочки. Любите посолонее покладіть побільше. Також викладаємо до овочів. Все перемішуємо і додаємо зелений горошок. Горошку також додайте за смаком. Діти у нас люблять коли горошку дуже багато. Сік горошку не додавайте, він зробить кашу. Все ще раз перемішуємо.

Готуємо заправку.

6. Перший варіант заправки: Сіль, чорний перець горошком, менше чайної ложки і один зубчик часнику подрібнюємо, я роблю це в ступці, можна в млині. Пересипаємо в чашку, додаємо пів чайної ложки гірчиці, столову ложку винного оцту, почніть з половини ложки, потім спробуєте на смак і зможете додати ще, якщо треба. Також вливаєте пару столових ложок рослинного масла. Ось це і є класична заправка.

7. Вінегрет ділимо на дві частини. Будемо готувати з двома різними заправками. У першу половину виливаємо нашу готову заправку.

8. Посипаємо зеленню, у нас петрушка, і перемішуємо. Все, один вид готовий. Нехай постоїть хоча б півгодинки, щоб просочитися.

9. Другий варіант заправки: Спочатку все також, сіль, перець горошком, часточка часнику, все подрібнюємо, а от далі з’являються відмінності. Замість винного оцту — сік половини лимона, також рослинне масло, приблизно в три рази більше, ніж соку лимона, додаємо зелень, все перемішуємо.

10. Ось вийшов у нас другий варіант і хоча на вигляд вони практично однакові, за смаком вони розрізняються. Перший пряний, гострий, а другий з кислинкою. Я люблю більше з лимоном, хоча і з винним оцтом добре.

Пробуйте, вибирайте.

Приємного апетиту!

5. Рецепт вінегрету з додаванням яблука

Інгредієнти:

  • Картопля — 500 р.
  • Буряк — 400 р.
  • Морква — 250 р.
  • Яблука (зелені, кислі) — 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 головка
  • Сіль — 2 ч. л.
  • Солоні огірки — 350 р.
  • Зелений консервований горошок — 350 р.
  • Капуста квашена — 350 р.
  • Перець — 1 ч. л.

Приготування:

1. Відварюємо картоплю, буряк, моркву, можна запекти в духовці.

2. Готові овочі остуджуємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками.

3. Також невеликими кубиками нарізаємо два кислих яблука, додаємо їх до овочів.

4. Нарізаємо дрібно цибулю і теж відправляємо до овочів.

5. Солимо вінегрет двома чайними ложками солі. Перемішуємо.

6. Додаємо нарізані кубиками солоні огірки.

7. Додаємо в чашку зелений горошок або стільки ж консервованої квасолі.

8. Додаємо квашену капусту. Перемішуємо.

9. Перчимо однією чайною ложкою чорного меленого перцю, або за смаком і ще раз перемішуємо.

10. Наливаємо в овочі 150 р. салатного олії, все ретельно перемішуємо.

Готовий вінегрет.

Приємного апетиту!

6. Простий і смачний вінегрет — салат з майонезом і маслом

Інгредієнти:

  • Буряк варена — 1 шт.
  • Картопля варена — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Квашена капуста — 100 р.
  • Зелений консервований горошок — 100 р.
  • Червона цибулина — 1 головка
  • Майонез
  • Олія рослинна
  • Сіль, перець

Приготування:

1. Рецепт приготування цього вінегрету, практично не відрізняється від інших.

2. Відварюємо овочі або готуємо їх у пароварці, тоді вони будуть трошки хрусткими і до того ж збережуть всі корисні речовини..

3. Очищаємо овочі. Нарізаємо однаковими дрібними кубиками.

4. Дрібно нарізаємо цибулю, цибулю ми взяли червоний солодкий, спеціально салатний.

5. Замість солоних огірків використовуємо квашену капусту

6. Щоб буряк не фарбувала сильно інші овочі, її треба нарізати, покласти окремо, заправити рослинним маслом і перемішати.

7. Додаємо до буряках картоплю, цибулю, моркву, квашену капусту, зелений горошок. Все ретельно перемішуємо.

Солимо і перчимо за смаком.

Ділимо вінегрет на дві частини.

Першу частину заправляємо майонезом.

Другу частину заправляємо рослинною олією

Тепер гості можуть брати з тієї заправкою, яка їм подобається.

Ну що ж, у нас вийшов класичний вінегрет, тільки одна частина його заправлена майонезом, що не зовсім підходить до класики.

Приємного апетиту!

7. Відео — Вінегрет з квасолею

Інгредієнти:

  • Буряк — 2 шт.
  • Морква — 1 середня
  • Огірки солоні або мариновані — 3 шт.
  • Картопля середній — 1 шт.
  • Квашена капуста — жменя
  • Цибулина — 1 невелика
  • Яблуко кисле — половинка
  • Банку квасолі — 400 р.
  • Сіль, сік лимона, олія — за смаком

Приємного апетиту!