Рецепт вінегрету — класичне приготування смачного салату

Вінегрет — це напевно самий відомий салат у нас. Він навіть відоміший таких салатів, як олів’є або цезар. Не одне свято не обходиться без класичного вінегрету з горошком, з квасолею, а то і з оселедцем, зазвичай ми називаємо це оселедцем під шубою, але вінегрет буває і з оселедцем на шубі.

Першість за вінегрету ми не віддамо нікому. Це чисто російська салат. Вінегрет відрізняється простотою приготування. Застосуванням простих продуктів. Калорійність вінегрету з рослинним маслом від 70 ккал. на 100 г. Звичайно якщо бухнути туди 5 ложок майонезу, то це буде набагато більше. Основний склад вінегрету: картопля, буряк, морква, зелений горошок, рослинна олія. Але звичайно рецептів вінегрету стільки ж, скільки людей його готує.

Далі ми розглянемо різні варіанти рецептів, де застосовуються різні інгредієнти вінегрету, а також різні соуси. І навіть є деякі відмінності в приготуванні.

Пам’ятайте: Заправка для вінегрету — один з найважливіших моментів. Вважаю що ця, одна з дуже хороших заправок: Діжонська гірчиця підходить найкраще, оскільки вона не солодка і помірно гостра. Чайну ложку гірчиці змішати з трьома столовими ложками 9% оцту і 5 столовими ложками олії і чорним перцем. Ретельно перемішати до однорідності і заправити вінегрет. Для особливого аромату можна додати в вінегрет гірчичне або нерафінована соняшникова олія (змішати навпіл з рафінованим).