Салат цезар вперше приготований де майже століття тому. Безсумнівно, що це класичний салат. Але вже якщо говорити про класику, подивіться мою попередню статтю з рецептами салату цезар. Там в першому рецепті я описав справжній, класичний салат цезар, який мені доводилося їсти в тому ресторані, де він народився. Це дуже цікаво.
В ті часи, ніяких курячих грудок або інших добавок не було. Але це було дуже і дуже смачно. Зараз же ми з вами, коли готуємо такі салати, використовуємо свою фантазію і знання, щоб приготувати салат повністю по своєму смаку.
Я вважаю, що це дуже добре. В їжі догми не годяться. Там потрібні смак і винахідливість.
Як приготувати салат цезар. Рецепти салату цезар з куркою і сухариками приготовлені вдома
Подивіться на ці салати, які соуси, які добавки і як приготовлені і подані.
Меню:
- Салат цезар і соус для салату
- Салат цезар з куркою засмаженою на грилі
- Відео — Рецепт як приготувати салат цезар
-
Салат цезар і соус для салату
Інгредієнти:
- Батон — 1/2 батона
- Куряча грудка — 300 р.
- Салат — 1 пучок
- Сир пармезан — 50 р.
- Помідори черрі — 150 р.
- Часник — 2 зубчики
- Лимон — 1/2 лимона
- Соєвий соус
- Приправа для курки
- Оливкова олія
Для соусу знадобляться:
- Яйця — 2 жовтки
- Оливкова олія
- Сіль, цукор — по щіпці
- Чорний мелений перець
- Лимон — 1 ч. л.
- Філе анчоуса — 2 шт.
- Вустерський соус — 1 ч. л.
- Сир пармезан
- Часник — половинка зубчики
Приготування:
1. Курячу грудку ріжемо на дрібні шматочки. Викладаємо її в чашку, де будемо маринувати.
2. Зубчик часнику дрібно нарізаємо і раздавливаем плоскою стороною ножа, додаємо до курки. Вичавлюємо столову ложку лимонного соку. Посипаємо дрібкою спецій для курки і все це заливаємо соєвим соусом. Перемішуємо і залишаємо на 1,5-2 години.
3. Батон нарізаємо на невеликі шматочки. Я не відрізаю у батона кірки. Якщо це хліб, то так, треба обрізати. Ну а в батона вони м’які і запашні дуже смачні.
4. На сковороду наливаємо трохи оливкової олії (до речі, з оливковою олією набагато смачніше, ніж з будь-яким іншим рослинним маслом) і кладемо туди ползубчика дрібно нарізаного часнику. Заважаємо, щоб все масло ввібрало в себе смак і запах часнику.
5. Трохи обсмажуємо і викладаємо в сковороду шматочки нарізаного батона, поки часник не підгорів, інакше він дасть гіркоту. Обсмажуємо до рум’яності з двох сторін. Ступінь рум’яності визначайте самі. Деякі люблять зовсім білі сухарики.
6. Деякі прилиплі до шматочках хліба часточки часнику сильно засмажені. Але це вже не страшно, бо коли ми викладали в масло хліб, часник був біленьким, а потім хліб ввібрав масло і часник не встиг дати в нього свою гіркоту. Але все — таки намагайтеся сильно його не засмажувати.
7. Курку нарізаємо на шматочки, розміром приблизно з сухарики або трохи більше, тому що вона ужарится. Викладаємо на сковороду і смажимо до готовності приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку. Викладаємо в окрему тарілочку.
Готуємо соус
Соус для салату можна купити в магазині. Він так і називається — Цезар. Але якщо у вас в магазинах такого немає, то треба приготувати самим.
8. Пару яєць поділяємо на жовтки і білки. Жовтки розмішуємо, не обов’язково сильно збивати. Додаємо по дрібці солі і цукру, перчимо, вливаємо трохи оливкової олії і ось тепер збиваємо. Білки відставляємо в сторону, вони нам не потрібні.
9. Додаємо 1 чайну ложку лимонного соку. 2 філе анчоуса (це така консервована рибка), 1 чайну ложку вустерського соусу, ползубчика часнику, трохи тертого сиру, дуже добре, якщо у вас є пармезан. Якщо немає, нічого страшного, можна взяти будь-який інший твердий сир.
10. Це Все подрібнюємо блендером до однорідної маси.
Починаємо збирати салат
11. На тарілку рвемо листя великими шматками. На листя салату викладаємо обсмажені шматочки курки. Зверніть увагу, ми робимо це на порційних тарілках. Тобто розкладаємо на кожного присутнього в окрему тарілку. Як приклад, ми зробимо одну тарілочку.
Це набагато зручніше і приємніше людям, тому що якщо накладати із загальної тарілки готовий салат незрозуміло, скільки там буде курки, скільки сухариків, ну і т. д.
12. Зверху курку рясно поливаємо соусом з розрахунку, щоб соусу вистачило на всі порції.
13. Викладаємо поверх сухарі чи можна назвати їх грінками і натираємо на дрібній тертці сир, прямо на салат. Це дуже добре, якщо сир буде тільки що натерт. Не натирайте сир на салат цезар заздалегідь.
14. На сир викладаємо кілька розрізаних на частини помідорів.
Ну ось наш салат готовий. Просто, особливо якщо скористатися готовим соусом і смачно.
Швидко сідаємо за стіл. Такий салат треба їсти тільки що приготовлений.
Приємного апетиту!
-
Салат цезар з куркою засмаженою на грилі
Інгредієнти:
- Грудки — 2 шт.
- Салат ромен — 1 пучок
- Лимонний сік
- Тертий сир
- Хліб
- Сіль, перець
Соус:
- Яйця — 2-3 шт.
- Гірчиця діжонська — 1 ст. л.
- Червоний винний оцет
- Оливкова олія
- анчоуси — 3 шт.
- Сир пармезан
- Часник — 3 зубчики
- Лимонний сік — 1 ст. л.
Приготування:
1. Поділяємо жовтки і білки курячих яєць. Пару жовтків відправляємо в чашку. Додаємо столову ложку діжонської гірчиці, трохи червоного винного оцту і починаємо збивати. Як тільки заправка почне густіти додаємо оливкову олію і продовжуємо збивати.
2. Заправка повинна вийде як жирні густі вершки і стікати з віночка.
3. Три зубчики часнику видавлюємо через часникодавку. Беремо три анчоуса, додаємо до них часник і дрібно рубаємо, робимо майже як пюре.
4. Додаємо порізану суміш в заправку. Посипаємо все тертим сиром. Поливаємо соком лимона, 1 ст. л. Додаємо трохи кип’яченої холодної води. Всі добре розмішуємо. Повинна вийти досить рідка заправка, знову ж приблизно як густі вершки.
Як ви розумієте, якщо буде занадто густа, можна додати води, а якщо буде рідка, виправити важче. Будьте уважні. Не поспішайте. Перевіряйте смак, консистенцію.
Наш соус готовий.
5. Відставляємо заправку, беремося за сухарики. Нарізаємо батон, хліб дрібними кубиками. З хліба бажано обрізати скоринку. Це не дуже важливо. На ваш розсуд. Приправляємо сіллю і перцем і обсмажуємо на сковороді на оливковій олії.
6. Не забудьте помішувати. Як тільки вони зазолотятся щедро посипаємо їх натертим сиром. Продовжуйте весь час помішувати, щоб вони не прилипли один до одного.
7. Сир трохи розтанув і змішався із загальною масою. Викладаємо сухарики на окрему тарілку.
Збираємо салат
8. Листя салату нарізаємо досить крупно і викладаємо в чашку. Трохи поливаємо лимонним соком.
9. Заправляємо половиною приготованого соусу з анчоусом. Другу половину залишаємо для курки.
10. Викладаємо на салат половину сухариків і ретельно перемішуємо. Перекладаємо в салатницю салат, в якій будемо подавати. Викладаємо в нього залишилися сухарики і посипаємо тертим сиром. Перемішуємо. Салат готовий. Але ми будемо окремо додавати до нього грудку курки.
Смажимо курячу грудку
11. Нагріваємо гриль. Якщо немає гриля, можна посмажити і на сковороді.
12. Філе розрізаємо метеликом (це означає розрізаємо не до кінця, від тонкої частини до толстой). Розгортаємо половинки виходить повністю розкрита грудка. Так нарізана грудка смажиться швидше і залишається соковитою.
13. Приправляємо грудку сіллю і перцем з обох сторін. Викладаємо на гриль. Смажимо грудку по 3-4 хвилини на кожній стороні, поки не з’являться смужки від гриля. На сковороді смажимо до готовності.
14. Знімаємо грудку з гриля і поки м’ясо відпочиває, викладаємо на нього трохи нашого соусу. Грудки будуть охолоджуватися, але смак часнику, анчоуса і пармезану, буде проникати всередину грудок.
15. Грудка трохи охолола, нарізаємо її смужками. У тарілку виливаємо ложку соусу і на соус викладаємо всю нарізану курячу грудку. На грудку виливаємо соус. Ми подамо її окремо, теплою.
Ну ось наш один з найпопулярніших салатів у світі, салат цезар готовий.
Подаємо на стіл з курячою грудкою в соусі. Це дуже смачно. Кремовий, трішки гострий соус, надає і салату і грудці особливий смак.
Приємного апетиту!
-
Відео — Рецепт як приготувати салат Цезар
Приємного апетиту!