Салат з курячою грудкою, грибами і смачним соусом

Смачний салат з грибами і куркою має безліч рецептів. Це одне з найкращих поєднань продуктів. Готувати його досить просто і не дуже довго. Так що це може бути і відмінний святковий салат або навіть салат але Новий 2017 рік. Тому що цей салат дуже смачний і, звичайно, стане в нагоді як закуска. Та й в будь-якому випадку це ситний салат не виявиться зайвим.

Ми з вами вже готували і картопляний салат, і салати з баклажанів і жодного салату ми не готували з грибами. Давайте пробувати готувати.

Покроковий рецепт приготування салату з грибами і куркою

Інгредієнти:

Для салату:
  • Білі свіжі гриби — 100 р.
  • Печериці — 350 р.
  • Куряча грудка — 250 р.
  • Рослинне масло — 3 ст. л.
  • Зелена цибуля — 1 пучок
  • Сіль, перець
Для соусу:
  • Жовток — 1 шт.
  • Лимонний сік або оцет — 1 ст. л.
  • Гірчиця російська — 1 ст. л.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Сіль
  • Рослинна салатне масло — 130 мл.
  • Сметана — 2 ст. л.

  • Цілі листя базиліка — 1 ст. л. або 3 ст. л. подрібнених листочків базиліка

Приготування салату

1. Білі гриби (на 100 р. -це 2-3 гриба, залежно від розміру, взагалі-то є один гриб 400 р.), треба очистити, зрізати основу ніжки, промити (я думаю, що у 2-3 грибів ви зможете чітко визначити що вони не червиві, ви їх можете розрізати на кілька великих шматків і подивитися) тому замочувати їх не треба.

2. Я вважаю, що майже всі гриби, за рідкісним винятком, наприклад печериці, треба відварювати. Тому заливаємо білі гриби водою, солимо і варимо 20 хвилин, після закипання, не забуваючи знімати піну.

3. Курячі грудки промити, промокнути паперовим рушником, посолити, поперчити.

4. Рослинне масло розігріти, смажити в ньому грудку по 2-3 хвилини з кожного боку, до золотисто-жовтого кольору.

5. М’ясо зняти зі сковороди, охолодити, нарізати смужками.

6. З Білих грибів зливаємо через друшляк бульйон в банку. Гриби кладемо в сковороду і обсмажуємо в жирі, в якому смажилося м’ясо, протягом 5 хвилин. Приправляємо їх сіллю і перцем. Додаємо сюди печериці і смажимо ще 10 хвилин, через 5 хвилин долити трохи грибного бульйону, щоб гриби тушкувалися. Викласти гриби в миску і дати охолонути.

Якщо ви любите з ріпчастою цибулею, можете перед грибами обсмажити трохи цибулі, до м’якості і потім покласти гриби.

7. Зелену цибулю очистити, залишити цибулини і пір’я довжиною близько 15 см, цибулю вимити, нарізати тонкими кільцями.

8. Гриби, м’ясо і цибулю покласти в салатницю і обережно перемішати.

Готуємо соус:

9. Жовток збити з гірчицею, лимонним соком або оцтом, цукром, сіллю в густу масу,

10. підливаючи потроху салатне рослинне масло, перемішуючи зі сметаною.

11. Додати базилік, посолити, поперчити.

12. Полити цим соусом салат, дати просочитися. Можете посипати зеленню.

Салат можна викласти на зелене листя, або залишити в салатниці. Є такий салат можна з чим хочете. Гриби поєднуються з багатьма стравами.

Приємного апетиту!

Відео — Незвичайний святковий салат з куркою і грибами

Інгредієнти — шари:
  • 400 гр курячих стегенець (або курячої грудки)
  • 50 гр чорносливу
  • 400 гр грибів (у мене печериці)
  • 1 цибулина
  • 2 великих яйця
  • 2 огірка
  • 100 гр майонезу
  • 100 гр натурального йогурту
  • 1-2 зубчики часнику
  • сіль, перець

Приємного апетиту!