Вінегрет — Класичний рецепт вінегрету з горошком

Як я вже писав в моїй минулій статті — Як приготувати вінегрет що у нас це напевно самий відомий салат. Думаю, що ви погодитеся з цим. Скільки я себе пам’ятаю, а пройшло вже не мало років, він був завжди. І хоча це просте блюдо, але подавалося воно чомусь нечасто. Наші онуки, особливо молодший, готовий його їсти кожен день і по великій чашці.

Знову ж незрозуміло, що так тягне до нього. Варений буряк, наприклад, я не люблю і не їм, а салат з тієї ж вареним буряком, з задоволенням. Зелений горошок звичайно можна їсти і без салату, просто ложкою, але в салаті смачніше.

Загалом секрету вінегрету нам мабуть не розгадати. Це просто дуже смачно.

Як приготувати вінегрет. Класичні рецепти вінегрету з горошком покроково

Я їм завжди вінегрет з нерафінованою соняшниковою олією, особливо якщо масло добре це домашнє. Ну а вся сім’я їсть з будь-яким, крім нерафінованої. Врахуйте це, коли будете салат подавати на стіл, масло можете подати графинчиках окремо. Нехай самі додають хто яке любить.

Меню:

  1. Рецепт оригінального вінегрету з горошком та грибами
  2. Класичний рецепт вінегрету з горошком
  3. Відео — Вінегрет із зеленим горошком
  1. Рецепт оригінального вінегрету з горошком та грибами

Інгредієнти:

  • Буряк — 2 шт.
  • Морква — 1 — 2 шт.
  • Картопля — 2 — 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 головка
  • Зелену цибулю.
  • Зелений горошок консервований — 3 — 4 ст. л.
  • Гриби мариновані — 100 гр.
  • Квашена капуста — 150 гр.
  • Сіль, перець , хмелі -сунелі — за смаком.
Заправка:
  • Хрін — 1 ст. л.
  • Рослинне масло — 50 гр.
  • Гірчиця діжонська в зернах — 1 ст. л.
  • Насіння льону — 1 ст. л.

Приготування:

У цьому рецепті ми вживаємо гриби, тому що, по-перше це смачно, по-друге ми готуємо салат на завтра. А такий салат з огірками, якщо його зберігати, може прокиснуть. З грибами його можна залишати в холодильнику і не боятися, що він зіпсується.

1. Картоплю, моркву, буряк миємо й відварюємо у воді до готовності, шкірку не чистимо. Буряк бажано зварити окремо, щоб не зафарбувала моркву і особливо картопля. Готовність перевіряємо протикаючи овочі кінчиком ножа. Якщо ніж входить легко, овочі м’які, значить зварилися. Всі овочі охолоджуємо до кімнатної температури, тобто повністю.

2. Після того як овочі охолонуть, беремо буряк, ось тепер очищаємо його від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками.

3. Відправляємо буряк в глибоку тарілку або чашку і відразу ж поливаємо рослинним маслом. Масло обволікає шматочки буряка і вони не так сильно будуть фарбувати інші овочі.

4. Перемішуємо буряк з маслом. Додаємо чорний мелений перець і трохи хмелі -сунелі. Ви не можете додавати спеції, якщо не любите. Знову все перемішуємо.

5. Очищаємо від шкірки картоплю, моркву. Чистимо цибулю від лушпиння, нарізаємо всі овочі на дрібні кубики, крім грибів. Гриби нарізаємо на 4-6 частин залежно від розміру. Зелений лук також дрібно нарізаємо. Якщо квашена капуста у вас довга, то поріжте і її. Всі овочі додаємо до буряка. Все перемішуємо. З баночки дістаємо ложкою з дірочками, щоб стік сік, зелений горошок. Відправляємо його до овочів останнім.

Починаємо готувати заправку

6. Натертий хрін викладаємо в глибоку чашку. Хрін ми зазвичай купуємо на ринку вже натертий. Правда іноді беремо корінь і робимо самі. Додаємо до хріну стільки ж зернистої гірчиці. Додаємо рослинне масло. Все дуже ретельно перемішуємо.

7. Добре перемішаною сумішшю заправляємо салат. Додаємо ложку льняного насіння. Насіння льону дуже корисні для організму. Але додавати їх зовсім не обов’язково. Особливо якщо будуть гості. Смак вони не зіпсують, а просто будуть потрапляти на зуби. З незвички не дуже приємно. А адже те, що це дуже корисно, не будеш розповідати за столом.

8. Для себе можете спробувати в окремій тарілочці, ну а якщо сподобається, тоді вже додайте в салат. Все ретельно перемішуємо.

Ну ось і все. Не так вже все було складно. Наш ароматний, красивий, дуже смачний салат, вінегрет готовий.

Приємного апетиту!

  1. Класичний рецепт вінегрету з горошком

Інгредієнти:

  • Картопля великий — 2 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Буряк — 1 шт.
  • Зелений горошок — 5-6 ст. л.
  • Зелена цибуля
  • Огірки — 1 великий, або 8 корнішонів
  • Олія рослинна
  • Сіль

Приготування:

1. Овочі, картопля, морква, буряк, моєму і варимо до готовності не очищаючи шкірки. Буряк варимо в окремій каструлі або ще її можна запекти в духовці або мікрохвильовій печі. Теж саме можна зробити і з морквою. Повністю охолоджуємо.

Дуже добре і зручно відварити овочі з вечора, а на наступний день вони вже будуть повністю готові для салату.

2. Починаємо чистити овочі. Картоплю чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. Морква також чистимо. Нарізаємо її кубиками кілька поменше. Можна нарізати і такими ж як картопля. Мені подобається, коли вона нарізана дрібніші.

3. Буряк чистимо, нарізаємо дрібними кубиками і відправляємо в окрему чашку. Трохи її підсолимо і заллємо рослинним маслом.

4. Нарізаємо огірочки або один великий на дрібні кубики. Взагалі буряк і мариновані огірочки створюють відмінний контраст, кисло-солоненьке і солодкувате.

5. Дрібно нарізаємо зелену цибулю і відправляємо його до інших овочів. Трохи солимо. Врахуйте, що огірочки у нас вже солоні. Якщо хочете, можете поперчити. Перемішуємо і пробуємо на сіль.

6. Овочі вже зібрані в салат, залишилася лише буряк. Буряк додаємо до овочів. Перемішуємо. Буряк в олії сік практично не пустила і не буде сильно фарбувати овочі в салаті.

7. Ну і останній штрих, це зелений горошок. Ми беремо звичайний, консервований зелений горошок. Додаємо горошок до овочів.

8. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти і салат готовий.

З такої кількості інгредієнтів у нас вийшло 4 не дуже великі порції. класичного вінегрету з горошком. В салаті використовувалися продукти, які завжди є на кухні.

Терміново пробуємо.

Приємного апетиту!

  1. Відео — Вінегрет із зеленим горошком

Приємного апетиту!