Прості і смачні салати на швидку руку. Покрокові рецепти відмінних салатів

Для салатів використовують різноманітні продукти — овочі і фрукти, м’ясо, гриби і рибу. До складу салатів обов’язково входить зелень — кріп, петрушка, селера, зелена цибуля, їх можна готувати цілий рік.

Бажано щоб салати подавалися до столу щодня. Вони — джерело вітамінів, мінеральних солей і органічних кислот. Салати гострі добре подавати до обіду, не дуже гострі — до сніданку або вечері.

Для кращого смаку і зовнішнього вигляду нарізати, змішати продукти і заправляти салат безпосередньо перед подачею до столу.

Готуємо салат з помідорів із сиром.

Інгредієнти:

  • Яйця — 3 шт.
  • Помідори — 2 шт. (середні)
  • Твердий сир — 100 гр.
  • Солодкий червоний або зелений перець — 1 шт.
  • Цибуля зелена — 20-40 гр.
  • Масло рослинне по смаку
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт салату з помідорів із сиром

  • Яйця зварити в круту, охолодити, нарізати
  • Помідори, перець, цибулю теж порізати. (Перець краще довгими шматочками, виглядає симпатичніше), сир нарізати брусочками, приблизно 5 на 0,5 см.
  • Все акуратно перемішати , посолити, додати масло.

Ще один простий і дуже смачний салат з ананасів по японськи.

Інгредієнти:

  • Консервовані ананаси — 1 банка
  • Помідори — 3 шт.
  • Апельсини — 2 шт.
  • Листя салату
Для заправки:
  • Вершки — 3 ст. л.
  • Лимонний сік, сіль, цукор — за смаком

Готуємо смачний салат. Рецепт салату з ананасів по японськи.

  • Апельсини і помідори помити, очистити, апельсини розділити на часточки, помідори порізати шматочками і поставити в холодне місце.
  • Листя салату порвати на шматочки, розкласти на тарілки. Зверху покласти шматочки консервованого ананаса, підготовлені помідори і апельсини.

Для заправки:

  • Вершки краще збити, додати лимонний сік, сіль і цукор за смаком і цією сумішшю залити салат.

Черговий смачний і простий салат з ананаса і помідорів.

Інгредієнти:

  • Помідори — 6 шт.
  • Ананас — 200 гр.
  • Селера — 100 гр.
  • Салат — 100 гр.
  • Майонез — 3 ст. л.

Приготування. Дуже простий рецепт.

  • М’якоть помідорів протерти через сито, ананас порізати на шматочки (можна використовувати консервовані), листя селери порізати, листя салату порвати на шматочки, залити протертою м’якоттю помідорів, посолити, поперчити, додати майонез і перемішати.

Приємного апетиту!