Для салатів використовують різноманітні продукти — овочі і фрукти, м’ясо, гриби і рибу. До складу салатів обов’язково входить зелень — кріп, петрушка, селера, зелена цибуля, їх можна готувати цілий рік.
Бажано щоб салати подавалися до столу щодня. Вони — джерело вітамінів, мінеральних солей і органічних кислот. Салати гострі добре подавати до обіду, не дуже гострі — до сніданку або вечері.
Для кращого смаку і зовнішнього вигляду нарізати, змішати продукти і заправляти салат безпосередньо перед подачею до столу.
Готуємо салат з помідорів із сиром.
Інгредієнти:
- Яйця — 3 шт.
- Помідори — 2 шт. (середні)
- Твердий сир — 100 гр.
- Солодкий червоний або зелений перець — 1 шт.
- Цибуля зелена — 20-40 гр.
- Масло рослинне по смаку
- Сіль за смаком
Покроковий рецепт салату з помідорів із сиром
- Яйця зварити в круту, охолодити, нарізати
- Помідори, перець, цибулю теж порізати. (Перець краще довгими шматочками, виглядає симпатичніше), сир нарізати брусочками, приблизно 5 на 0,5 см.
- Все акуратно перемішати , посолити, додати масло.
Ще один простий і дуже смачний салат з ананасів по японськи.
Інгредієнти:
- Консервовані ананаси — 1 банка
- Помідори — 3 шт.
- Апельсини — 2 шт.
- Листя салату
Для заправки:
- Вершки — 3 ст. л.
- Лимонний сік, сіль, цукор — за смаком
Готуємо смачний салат. Рецепт салату з ананасів по японськи.
- Апельсини і помідори помити, очистити, апельсини розділити на часточки, помідори порізати шматочками і поставити в холодне місце.
- Листя салату порвати на шматочки, розкласти на тарілки. Зверху покласти шматочки консервованого ананаса, підготовлені помідори і апельсини.
Для заправки:
- Вершки краще збити, додати лимонний сік, сіль і цукор за смаком і цією сумішшю залити салат.
Черговий смачний і простий салат з ананаса і помідорів.
Інгредієнти:
- Помідори — 6 шт.
- Ананас — 200 гр.
- Селера — 100 гр.
- Салат — 100 гр.
- Майонез — 3 ст. л.
Приготування. Дуже простий рецепт.
- М’якоть помідорів протерти через сито, ананас порізати на шматочки (можна використовувати консервовані), листя селери порізати, листя салату порвати на шматочки, залити протертою м’якоттю помідорів, посолити, поперчити, додати майонез і перемішати.
Приємного апетиту!