Вінегрет — рецепти класичного смачного салату

Вінегрет на Новий рік подають дуже часто. Рецептів його приготування чимало. Мабуть, у кожної господині є свій перевірений новорічний рецепт, а також і свої оригінальні рецепти. Сьогодні я приготувала для вас 3 різноманітних, але дуже смачних рецептів цього салату.

Як правило, вінегрет готується з простих і доступних овочів. Тому, готують його не тільки на святковий стіл. Він є частим гостем у повсякденних трапезах, в дієтичному і пісний раціон.

Цей салат відрізняється особливою яскравістю, завдяки наявності різноманітних за кольором овочів. Тому, незважаючи на свою простоту, на святкових столах вінегрет завжди користується попитом.

1. Рецепт вінегрету зі свіжими огірками і квасолею

Надзвичайно соковитий, яскравий і хрусткий салат виходить зі свіжими огірками. Якщо у вас немає запасів солоних огірків під рукою, можна взяти свіжий огірочок. Буде не менш смачно. Додаткову кислинку, яку він зазвичай додає, замінить лимонний сік.

Інгредієнти:

  • 4 варені буряків
  • Столова ложка лимонного соку
  • 3 свіжих огірка
  • 200 грам консервованої квасолі
  • Одна салатна цибулина
  • Чайна ложка зернистої гірчиці
  • 3 столові ложки нерафінованої олії
  • Сіль на смак

Приготування:

1. Буряк відварюємо до повної готовності. Можна також запекти або приготувати в мікрохвильовій печі – як вам зручно. Остуджуємо її, очищаємо. Нарізаємо невеликими кубиками.

2. Цибулину краще брати солодку, соковиту. Якщо вона гірка, краще обдати її в нарізаному вигляді окропом, потім обсушити. Це зніме зайву гірчинку. Нарізаємо кубиками, додаємо в миску з буряком. Сюди ж перекладаємо квасоля. Замість консервованої можна брати і відварну.

3. Огірок миємо, нарізаємо кубиком, приблизно порівнянним з буряком. Відправляємо в загальну посуд. Окремо змішуємо олію, гірчицю, сік лимона. Солимо на смак. Цієї поливаємо заправкою салат.

4.Все старанно вимішуємо. Подавати можна відразу або дати настоятися в холодильнику годину.

2. Вінегрет зі свіжою капустою і лимоном, без огірків

Вінегрет відрізняється не тільки натуральним складом, але і пікантною кислинкою, яку надають йому квашена капуста і огірки. Але якщо під рукою немає ні того, ні іншого, можна підкислити його лимонним соком. А квашену капусту можна легко замінити свіжою. Переконайтеся самі!

Інгредієнти:

  • 300 грам капусти білокачанної
  • 3 столові ложки олії
  • 2 буряків
  • 2 морквини середнього розміру
  • Сіль на смак
  • Лимон
  • 3 картоплини
  • Цибулина салатного сорту

Приготування:

1. Першим ділом, відваримо овочі. А саме, буряк, моркву і картоплю ставимо варитися в підсоленій воді до готовності. Морква середнього розміру буде готова приблизно через 10 хвилин після закипання. Картопля вариться хвилин 15, а буряк – не менше 45 хвилин.

2. Готові овочі остуджуємо і очищаємо.

3. Принцип нарізування овочів у вінегреті простий. Потрібно всі продукти для нього нарізати середнім кубиком, приблизно однаковий за розміром.

4. Першою нарізаємо буряк. Відправляємо в салатницю, підливаємо трохи олії. Все перемішуємо. Так вона не сильно офарбить всі сусідні овочі. Слідом відправляємо інші нарізані продукти – моркву, картоплю, цибулю. Капусту нарізаємо соломкою або кубиками. Теж перекладаємо в салатник. Поливаємо невеликою кількістю лимонного соку.

Все перемішуємо. До подачі рекомендую дати відпочити в холодильнику півгодини.

3. Як приготувати салат вінегрет з грибами

Чи пробували ви коли-небудь вінегрет в такому виконанні? Якщо ні, то настійно рекомендую це виправити!

Інгредієнти:

  • 200 грам капусти квашеної
  • Сіль на смак
  • Одна варена морква
  • 200 г маринованих або солоних грибів
  • Одна відварна буряк
  • Чайна ложка гірчиці (за бажанням)
  • Зелень за бажанням
  • Пару солоних огірків
  • 150 грам зеленого горошку
  • Трохи олії

Приготування:

1. Відварені овочі остуджуємо. По можливості, краще їх ще і охолодити. Очищаємо, нарізаємо кубиками середнього розміру.

2. Складаємо в загальну посуд. Огірки нарізаємо такими ж кубиками. Надлишки розсолу зливаємо. Відправляємо їх до решти продуктів. Капусту віджимаємо. Якщо потрібно, нарізаємо. Додаємо туди ж.

3. Нарізаємо гриби. Можна брати мариновані або солоні – на ваш смак. Додаємо дрібно нарубану зелень і зерна горошку. Солимо на смак. За бажанням, можна додати гірчицю. Заправляємо ароматним маслом. Все перемішуємо.

Подавати можна відразу. Але, практика показує, що смачніше салат буде через годину настоювання в холодильнику.

4. Відео — Улюблений ВІНЕГРЕТ по-новому до будь-якого столу

Нещодавно на просторах інтернету я знайшла цей відео-ролик. Він сподобався мені своєю оригінальністю і гарним зовнішнім виглядом. Можна приготувати до сімейного обіду, на свято, або просто, в будь-який день.

Приємного перегляду!

Інгредієнти:

  • Буряк (запечена або відварна) …………….. 300 г
  • Морква (варена) …………….. 1 шт. (200 г)
  • Авокадо …………….. 1 шт.
  • Цибуля червоний ……………. ½ Шт.
  • Огірки солоні ……………. 130 г
  • Горошок консервований ………………. 150 г
  • Заправка:
  • Лимонний сік ……………… 20 г
  • Оливкова олія ………….. 3 ст. л.
  • Сіль ………………за смаком
  • Цукор …………… 1 ч. л.

Пропоную вам наші рецепти вінегрету. Всі вони різноманітні по складу, смаку і зовнішнього вигляду. Але є у них щось спільне – всі вони надзвичайною смачні, корисні, яскраві. Забирайте їх собі на замітку. Вони обов’язково стануть вам у нагоді!

Бажаю вам успіхів! До швидких зустрічей!