Салат цезар — простий класичний рецепт з куркою

Готуємо соус

Соус для салату можна купити в магазині. Він так і називається — Цезар. Але якщо у вас в магазинах такого немає, то треба приготувати самим.

8. Пару яєць поділяємо на жовтки і білки. Жовтки розмішуємо, не обов’язково сильно збивати. Додаємо по дрібці солі і цукру, перчимо, вливаємо трохи оливкової олії і ось тепер збиваємо. Білки відставляємо в сторону, вони нам не потрібні.

9. Додаємо 1 чайну ложку лимонного соку. 2 філе анчоуса (це така консервована рибка), 1 чайну ложку вустерського соусу, ползубчика часнику, трохи тертого сиру, дуже добре, якщо у вас є пармезан. Якщо немає, нічого страшного, можна взяти будь-який інший твердий сир.

10. Це Все подрібнюємо блендером до однорідної маси.

Починаємо збирати салат

11. На тарілку рвемо листя великими шматками. На листя салату викладаємо обсмажені шматочки курки. Зверніть увагу, ми робимо це на порційних тарілках. Тобто розкладаємо на кожного присутнього в окрему тарілку. Як приклад, ми зробимо одну тарілочку.

Це набагато зручніше і приємніше людям, тому що якщо накладати із загальної тарілки готовий салат незрозуміло, скільки там буде курки, скільки сухариків, ну і т. д.

12. Зверху курку рясно поливаємо соусом з розрахунку, щоб соусу вистачило на всі порції.

13. Викладаємо поверх сухарі чи можна назвати їх грінками і натираємо на дрібній тертці сир, прямо на салат. Це дуже добре, якщо сир буде тільки що натерт. Не натирайте сир на салат цезар заздалегідь.

14. На сир викладаємо кілька розрізаних на частини помідорів.

Ну ось наш салат готовий. Просто, особливо якщо скористатися готовим соусом і смачно.

Швидко сідаємо за стіл. Такий салат треба їсти тільки що приготовлений.

Приємного апетиту!