Пшоняна каша — рецепти приготування швидко і просто

4. Рецепт пшоняної каші з тушонкою на салі

Швидкий і смачний рецепт обіду для всієї родини – це пшоняна каша з тушонкою. Всі продукти прості і доступні. Готувати легко, а є дуже смачно! Спробуйте самі!

Інгредієнти:

  • 2 склянки пшоняної крупи;
  • Одна морква середнього розміру;
  • Пучок зелені кропу;
  • Середня цибулина;
  • Велика банка тушонки;
  • Сіль і спеції на смак;
  • Невеликий шматок сала.

Приготування;

1.Старанно промити і злегка обсушити крупу, щоб вона знову стала розсипчастою. У казані закип’ятити 4 склянки води. Посолити її і всипати пшоно. Після скипання зробити середній вогонь і проварити під кришкою, час від часу помішуючи, хвилин 10. Потім зробити мінімальний вогонь і варити ще 7 хвилин, так само під кришкою, до готовності. Поки вона вариться, приготуємо овочі.

2.Сковороду змастити маслом і поставити на плиту. Додати нарізане середніми шматочками сало. Додати дрібно нарізану цибулю і обсмажити до рум’яного кольору продуктів. Потім додати натерту моркву і розмішати. Смажити разом до м’якості моркви.

3.Тепер можна додавати до овочів тушонку. Прибрати все зайве з неї (лаврове листя, горошковый перець та інші спеції) і ретельно її перемішати, розбиваючи всі м’ясні грудочки. Присолити і внести спеції на смак. Смажити хвилин 5.

4.Тим часом, пшоняна каша вже готова і її можна вимикати. Додати сюди ж, в казан, м’ясну зажарку і старанно перемішати до однорідності. Дрібно нарубати зелень і додати сюди. Спробуйте на смак, можливо, вам захочеться досолити або додати якихось приправ.

5.Нагріти духовку до 160 градусів. Казан накрити кришкою і відправити в духовку хвилин на 15. Після цього дуже смачну, ароматну і насичену кашку з м’ясом можна подавати до столу. Ви тільки спробуйте! Відірватися неможливо!