Пшоняна каша — рецепти приготування швидко і просто

6. Вегетаріанське блюдо — пшоняна каша з овочами

Це смачне блюдо можна готувати навіть у піст.

Інгредієнти:

  • Склянку пшона;
  • Одна середня цибулина;
  • Невелика морквина;
  • Солодкий болгарський перчик;
  • Зелень на смак;
  • Вода – півтори склянки;
  • Сіль і спеції на смак.

Приготувати:

1.Промити через сито пшонку, після чого обдати окропом. Злити воду. Ця процедура допоможе позбавитися від можливої гіркоти крупи.

2.На сковороді розжарити трохи олії. Обсмажити на ньому всі заготовлені овочі, попередньо подрібнені. Трохи присолити і приправити на смак. Після закипання маси, зменшити потужність і згасити під кришкою хвилин п’ять.

3.Тепер розподілити рівним шаром на овочі пшонку. Залити гарячою водою, підсолити і, не перемішуючи, тушкувати під кришкою до випарювання рідини.

Після того, як випарується вода, спробуйте на смак. Можливо, пшоно ще не дійшло. Тоді можна влити ще води і також дотушить.

4.Після того, як каша буде готова, залиште її під кришкою, без вогню, хвилин на 10. Потім можна подавати!