2. Як приготувати пшоняну кашу на воді
Простий рецепт пшоняної каші, приготовленої на воді. Такий сніданок можна готувати у Піст, але, в цьому випадку, вершкове масло додавати не можна. Кашка готується з мінімального набору продуктів, при цьому вона дуже корисна і смачна.
Інгредієнти:
- 3 склянки чистої води;
- Щіпка солі;
- Вершкове масло на смак (приблизно 30 грам);
- Стакан пшоняної крупи.
Приготування:
У варінні каші з пшона є один важливий момент. Головне – пам’ятати правильні пропорції крупи на воді, а саме 1:3, відповідно. Якщо ви відміряли крупу неповним склянкою, то і воду теж потрібно наливати не до країв, а так само, як і насипали пшонку. Ну і, звичайно ж, склянку потрібно використовувати один або однаковою місткістю.
1.Старанно промити пшоно, щоб вода з неї виходила прозора. Я роблю це прямо в ситі під струменем води. Потім злегка обсушити її і помістити в каструлю для варива.
2.Залити водою і довести до закипання. Перед цим буде утворюватися піна, її обов’язково потрібно знімати. Вогонь зробити мінімальним. Вміст не повинна кипіти, а лише злегка побулькивать. Варити під нещільно прикритою кришкою.
3.Коли води в каструлі не залишиться – каша готова.
4.Додати сюди 20 грам масла і накрити кришкою. Зверху краще також накрити каструлю рушником. Нехай вона постоїть у такому вигляді хвилин 10. За цей час, страва добре настоїться, стане ще м’якше і ніжніше.
При подачі розкласти залишки масла по тарілочках. Також можна прикрасити шматочками сухофруктів або ягід.
Приємного апетиту!