Пшоняна каша — рецепти приготування швидко і просто

5. Дуже смачна пшоняна каша в мультиварці на молоці та воді

В мультиварці каша з пшона виходить просто чудовою. А найголовніше, розумна техніка зварить її за вас. Вам не доведеться помішувати і контролювати процес варіння. Просто покладіть в чашу мультиварки всі продукти зі списку, встановити потрібний режим і, після закінчення часу, можна відкривати кришку і насолоджуватися корисним сніданком.

Інгредієнти:

  • 300 мілілітрів чистої води;
  • 100 г очищеної гарбуза;
  • Мульти-стакан пшоняної крупи;
  • 50 грам масла вершкового;
  • 300 мл молока;
  • Півтори столові ложки цукрового піску;
  • Третина чайної ложки солі.

Приготування:

1.Старанно промити крупу, до прозорості води. Зручніше за все робити це під струменем води, в ситі. Потім злити всю воду і злегка підсушити пшоно.

2.Гарбуз почистити, прибрати все насіння. Одним словом, нам знадобиться тільки м’якоть. Її можна подрібнити будь-яким зручним способом. Наприклад, нарізати дрібними кубиками, подрібнити в блендері, м’ясорубку або натерти на тертці. Якщо ви недавно готували сік з гарбуза, можете використовувати залишився макуха.

3.У чашу від мультиварки перекласти гарбуз, додати сіль та цукровий пісок, всипати крупу і влити рідину – молоко і воду. Шматочком м’якого вершкового масла змастити борта посуду. Це запобіжить можливий «втеча» молока. Масло, додати до решти продуктів.

Навіть якщо ви хочете приготувати солодку кашу, сіль все одно необхідна. Вона додасть пікантну контрастність смаку.

4.Виставити режим «Молочна каша» 33 хвилини. Міцно закрити кришку і натиснути кнопку старту. Як тільки сигнал пропищит про готовність, можна розкладати її по тарілочках.