Пшоняна каша — рецепти приготування швидко і просто

Приготування:

1.Гарбуз почистити і нарізати маленькими кубиками. За бажанням, ви можете нарізати її в кухонному комбайні або просто натерти на тертці.

2.У молоці перемішати сіль та цукровий пісок. Відразу додати гарбуз і поставити на плиту.

3.Періодично помішуючи, потрібно довести молоко до гарячого стану. Перед вскипанием, потрібно ввести пшоно. Але перед цим його необхідно дуже ретельно промити. Зручно робити це в глибокому ситі.

4.Після всмоктування крупи, підмішуючи ложкою, дочекатися повноцінного скипання. Потім зменшити потужність, прикрити кришкою і варити приблизно чверть години або трохи більше. Щільно кришку не закривайте, залиште невеликий отвір. Саму кашку потрібно періодично підмішувати, щоб маса не пригоріла.

5.Як тільки пшонка добре набубнявіє, маса загусне, можна знімати кашку з плити. Тепер можна додавати вершкове масло і дати відпочити під кришкою хвилин 10. За цей час масло розтане, а сама каша настоїться і стане ще смачніше.