Пшоняна каша — рецепти приготування швидко і просто

3. Готуємо пшоняну кашу з куркою на пісному маслі

Дуже поживне і корисне блюдо, яке можна приготувати до обіду. Деякі називають його пшоняним пловом. Так, принцип приготування один і той же. Виходить теж дуже смачно. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Кілограм курячого філе;
  • Сіль і перчик на смак;
  • 3 середніх цибулини;
  • 130 грам пісного масла;
  • 3 середніх морквини;
  • Півкіло пшоняної крупи.

Приготування:

1.Пшоно перед цим треба попередньо підготувати. Спочатку необхідно відварити її рівно 5 хвилин після закипання. Після чого ретельно промити і обсушити, щоб вона знову стала розсипчастою.

2.Моркву почистити і нарізати соломкою середнього розміру. Не кришити її занадто дрібно, інакше вона може перетворитися в кашоподібний стан. Напів — або чверть-кільцями нарізати цибулька, в залежності від його розміру.

3.У казані розжарити масло. Ступінь його нагрівання можна визначити, кинувши туди шматочок цибулі. Якщо масло навколо нього відразу зашипить, можна готувати.

4.Обсмажити овочі до рум’янцю. Коли вони зменшаться в обсязі і стануть м’якими, можна додати порізане середніми кубиками філе.

5.Посолити на смак, всипати мелений перчик або інші приправи на смак. Старанно перемішати. Обсмажувати на високій потужності, періодично перевертаючи вміст, хвилин десять.

6.Коли все м’ясо побіліє, можна додавати крупу.

7.Розрівняти пшонку і, не перемішуючи, залити її акуратно окропом. Рівень рідини повинен прикривати крупу приблизно на 2 пальці.

8.Після закипання вогонь зменшити до середнього і варити під кришкою до повного випаровування води і розбухання пшона. Перемішувати не треба. Коли цей момент настане, потрібно вимкнути плиту, накрити кришкою і залишити хвилин на 15, настоюватися.