Полуничний конфі

Продукти для полуничного конфі:

  1. полуниця свіжа або заморожена — 300 г
  2. цукор — 150 г
  3. кукурудзяний крохмаль — 20 г

Примітка:

  • Кукурудзяний крохмаль замінювати на картопляний в цьому рецепті не бажано. Але, якщо іншого виходу немає, тоді картопляного крохмалю використовуйте для конфі 30 грам.

Я буду готувати конфітюр з заморожених плодів суниці. І для початку розморожу її у мікрохвильовці короткими імпульсами за 15-20 секунд кілька разів.

Після цього потрібно зробити пюре з полуниці. Складіть в чашу блендера полуницю разом з соком, що виділився при розморожуванні.

Свіжу ж ягоду потрібно помити, добре струсити краплі води, перекласти в блендер.

Увімкніть блендер і перетворіть ягоди в ароматне пюре за кілька секунд.

Тепер помістіть в каструльку з товстим дном всі інгредієнти одразу (пюре, цукор, крохмаль).

Дуже добре все перемішайте. Нам потрібно зробити так, щоб не залишилося жодної грудочки крохмалю.

Після цього поставте каструльку на плиту на середній нагрів. Постійно помішуючи (особливо по дну каструльки), доведіть до кипіння. Поступово пюре почне густіти, не забувайте безперервно перемішувати. Після закипання поваріть хвилин 5.

Тепер вимкніть плиту, остудіть конфі до кімнатної температури. Після перекладіть в баночку, закрийте кришкою і поставте в холодильник.

Полуничний конфі у підсумку виходить густий, пластичний, однорідний, без грудочок. На смак не дуже солодкий і з невеликою кислинкою. Він у такому вигляді чудово доповнить будь-яку домашню випічку і як начинка і як соус.