Самий смачний і простий у виготовленні класичний медовик з заварним кремом. Тут детальний рецепт з фото. Заходьте, готуйте!
Всім привіт! Сьогодні буде черговий рецепт медового торта. На цей раз я напишу про класичний Медовик з заварним кремом. Так, насправді на моєму блозі вже четвертий торт з медової серії. Чому так багато?
Тому що ніби всі вони медівники, але кожен індивідуальний по-своєму. Наприклад, Медовик зі сметанним кремом — ну, дуже смачний, солодкий з ледь помітною кислинкою від сметанного крему. І декор у нього найкрасивіший). Шоколадний медовик з заварним кремом — просто чудовий, дуже ніжний, легкий, тане в роті. А друга його версія з заварним шоколадним кремом — це щось незабутнє, шокоголіки мене зрозуміють).
Ну от, скажіть, як я могла не спекти, а потім не написати для вас рецепти всіх цих медових ласощів? І вам раджу, на дозвіллі приготувати кожен з них. Натисніть на назви, потрапляйте на потрібну сторінку, там все дуже просто і в подробицях описано.
Але, повернемося до нашого класичного Медовик з заварним кремом. У цій статті я детально опишу як приготувати заварне тісто і як спекти з нього коржі. Процес приготування заварного крему докладно викладено в посиланні з назвою, а тут, для вашої зручності я вкажу кількість інгредієнтів для нього.
Далі ми з вами приступимо до складання і прикраси торта.
Я вам раджу спочатку прочитати всю статтю до кінця, тому що по ходу приготування я описую всі нюанси, даю рекомендації. Вони вам обов’язково знадобляться.
Отже, як приготувати найсмачніший Медовик з заварним кремом в домашніх умовах — простий і надійний рецепт з фото покроково.
Для заварного класичного крему:
- молоко — 1 літр
- масло вершкове — 120 г
- яйця — 4 шт.
- цукор — 270 гр
- кукурудзяний крохмаль — 100 гр
- ванілін за смаком
Інгредієнти для тіста:
- яйця — 3 шт.
- вершкове масло — 150 г
- борошно — 500 г
- мед — 2 ст. л
- цукор — 200 г
- сода — 1 ч. л. (з гіркою)
- оцет 6% — 1 ч. л
Примітка:
- Крем рекомендую приготувати з кукурудзяним крохмалем, а не з борошном.
- Масло вершкове для тіста, так і для крему візьміть 82,5% жирності і попередньо зігрійте його при кімнатній температурі до м’якості.
- Оцет можна брати кухонна, винний або яблучний.
Починаємо готувати заварне медове тісто
В миску вбити яйця і додати цукор.
Все збити ручним віночком до об’єднання.
Після додати м’яке масло і мед.
Ще раз все збити.
Масу перелити в сотейник з товстим дном і поставити на плиту на середній вогонь.
Постійно помішуючи довести до кипіння.
В гарячу масу додати гашену в оцті соду, перемішати і відразу зняти з плити.
Порційно додавати борошно і відразу вимішувати. Спочатку ручним віночком.
Далі, коли тісто загусне, продовжити вимішувати силіконової лопаткою. Руками не треба, тому що тісто гаряче.
Дійте дуже швидко, поки суміш не охолола, наше завдання заварити борошно.
У підсумку вийде пластичне, м’яке заварне медове тісто.
Перекладіть його на стіл, присипте борошном і розкачайте у формі ковбаски.
Тепер розділіть тісто на рівну кількість частин (у мене їх 9) і сформуйте з кожної частини кульку.
Заготовки покладіть на блюдо або обробну дошку, накрийте харчовою плівкою, щоб тісто не заветривалось, і поставте в холодильник на 2-3 години або в морозильник на годину.
Поки тісто відпочиває в холодильнику, приготуйте крем для медовика за цим рецептом.
Після закінчення часу дістаньте тісто з холодильника, візьміть одну кульку, покладіть його на антипригарний килимок або аркуш пергаменту, присипте борошном.
У цей час вже можна включити духовку на прогрів на 190 градусів.
З кульки тіста розкачайте корж товщиною приблизно 4 мм. По всьому коржу зробіть виделкою отвори так, як показано на фото.
Далі перекладіть розкачаний корж разом з аркушем, на якому розкатували, на деко.
Випічка
Випікайте коржі 5-7 хвилин при температурі 190 градусів.
В результаті у вас вийде ось такий рум’яний апетитний коржик.
Поки корж ще гарячий, сформуйте з нього коло потрібного вам діаметра. Мої коржі мають діаметр 20 див. Я взяла форму для випічки без дна (20), поставила її на корж і придавила зверху.
У мене вийшов круглий корж і залишки від нього.
Таким чином я спекла і сформувала всі 9 коржів.
Вам раджу робити саме так, як я. Діяти потрібно швидко, поки перший корж випікається, розгортайте та готує наступний. Весь процес займе близько години.
Уважно стежте за часом і коржами в духовці. Перший випікається приблизно 7 хвилин, всі наступні швидше, приблизно 5 хвилин.
Готові кола з коржів складіть стопкою.
Всі залишки зберіть в миску і поки відставте в сторону, вони вам знадобляться пізніше.
Приступаємо до складання медовика
На підкладку або блюдо, на якому хочете зібрати торт по центру капніть трохи крему, а по краях укладіть листи пергаментного паперу так, як показано на фото нижче.
Зверху покладіть перший корж і на нього приблизно 3 столові ложки (з гіркою) крему.
Розподіліть крем по коржу. Таким чином вчините з усіма коржами до останнього.
Верх і боки торта теж рясно змастіть кремом. Вирівнювати його не потрібно.
Тепер поставте торт в холодильник хвилин на 30. За цей час він трохи просочиться.
Поки торт відпочиває в холодильнику, подрібніть залишки від коржів в крихту. Я це зробила за допомогою блендера. Можна просто пом’яти в руках.
Тепер посипте торт з усіх боків крихтою.
Після чого акуратно витягніть з під торта пергаментний папір. Всі зайві крихти і крем залишаться на ній, а страва буде чистим.
Ура!) Ваш Медовик з заварним кремом готовий, потримайте його ще пару годин у холодильнику і подавайте до столу.
За бажанням, можна декорувати ягодами, як зробила я, або залишити як є (на смак це не впливає).
Торт виходить красивий і великий, вагою близько двох кілограмів, висотою 8-9 див.
А ось він же в розрізі.
Всі 9 коржів відмінно просочилися. В той же час зберегли ніжність і крихкість, а який аромат — просто дивовижно!
Цей же торт можна приготувати зі сметанним кремом, із заварним кремом на вершках, тобто з кремом Дипломат, як його ще називають).
Пробуйте, експериментуйте, підходьте творчо і у вас неодмінно все вийде, а я вам в цьому допоможу!
Приємного апетиту! Виникнуть запитання, пишіть в коментарях, поспілкуємося.