Блюдо дуже просте в приготуванні, варені макарони перемішуємо з смаженими кабачками, вершковим сиром Рікотта, твердим сиром і запікаємо в духовці. Отримуємо насичений сирний смак і дуже ситне блюдо.
Інгредієнти
-
350 гр.
— макарони
-
200 гр.
— сир (вершковий Рікотта)
-
250 гр.
— сир (твердий)
-
5 шт.
— кабачок
-
1 зубчик
— часник
-
2 ст. л.
— сухарі (панірувальні)
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Чисті невеликі кабачки нарізаємо кружечками, якщо кабачки середні, то беремо 2-3 шт., розрізаємо навпіл і вздовж на невеликі скибочки. Викладаємо підготовлені кабачки в миску, додаємо сіль, перець, подрібнений часник і перемішуємо.
Викладаємо кабачки в гаряче масло і смажимо відкритими на середньому вогні 10 хвилин, постійно помішуючи.
Паралельно відварюємо макарони, зливаємо і викладаємо в миску, додаємо смажені кабачки, сир Рікотта та половину твердого сиру (натертого). Для аромату можна додати 100 гр. соусу Песто. Трохи макарони солимо, перчимо й перемішуємо.
Форму змащуємо і викладаємо макарони з кабачками. Залишки сиру нарізаємо кубиками й викладаємо на макарони.
Посипаємо сухарями і відправляємо в духовку при 180 градусах хвилин на 20.
Готові ароматні макарони з кабачками подаємо гарячими з хрустким салатом. Приємного апетиту!