Запіканка з макаронів з кабачками


Смачна і проста запіканка з макаронів, кабачків, помідорів і сиру.

Інгредієнти

  • 250 гр.

    — макарони

  • 1 шт.

    — кабачок (тонкий)

  • 125 гр.

    — помідори (черрі)

  • 150 гр.

    — сир (Моцарела або інший напівтвердих сортів)

  • 1/2 пучка

    — базилік

  • 4 пір’їнки

    — зелена цибуля

  • 8 шт.

    — куряче яйце

  • 250 мл.

    — молоко

Рецепт приготування

    Розігріваємо духовку до 175 градусів.

    Відварюємо макарони до стану аль денте (трохи жорсткі). Зливаємо.

    Промиваємо кабачки з помідорами. Кабачки нарізаємо на тонкі смужки, помідори черрі ріжемо на 2 часточки. Моцарелу нарізаємо на скибочки. Зелень дрібно шаткуємо.

    У великій мисці збиваємо молоко з яйцями, солимо і перчимо.

    Форму для запікання (Діаметр 26 см) змащуємо рослинним маслом. На дно рівномірно розподіляємо половину макаронів, далі кабачки і половину помідор черрі, зверху викладаємо половину сиру. На сир викладаємо залишки макаронів, помідор черрі, зверху залишки сиру і заливаємо збитим з молоком яйцями. Для рівномірного розподілу суміші злегка струшуємо форму кілька разів.

  • Запіканку готуємо близько 35 хвилин. Прикрашаємо за бажанням базиліком і подаємо. Приємного апетиту!