Смачна і проста запіканка з макаронів, кабачків, помідорів і сиру.
Інгредієнти
-
250 гр.
— макарони
-
1 шт.
— кабачок (тонкий)
-
125 гр.
— помідори (черрі)
-
150 гр.
— сир (Моцарела або інший напівтвердих сортів)
-
1/2 пучка
— базилік
-
4 пір’їнки
— зелена цибуля
-
8 шт.
— куряче яйце
-
250 мл.
— молоко
Рецепт приготування
-
Запіканку готуємо близько 35 хвилин. Прикрашаємо за бажанням базиліком і подаємо. Приємного апетиту!
Розігріваємо духовку до 175 градусів.
Відварюємо макарони до стану аль денте (трохи жорсткі). Зливаємо.
Промиваємо кабачки з помідорами. Кабачки нарізаємо на тонкі смужки, помідори черрі ріжемо на 2 часточки. Моцарелу нарізаємо на скибочки. Зелень дрібно шаткуємо.
У великій мисці збиваємо молоко з яйцями, солимо і перчимо.
Форму для запікання (Діаметр 26 см) змащуємо рослинним маслом. На дно рівномірно розподіляємо половину макаронів, далі кабачки і половину помідор черрі, зверху викладаємо половину сиру. На сир викладаємо залишки макаронів, помідор черрі, зверху залишки сиру і заливаємо збитим з молоком яйцями. Для рівномірного розподілу суміші злегка струшуємо форму кілька разів.