Яєчна локшина домашня


Простий рецепт класичної домашньої локшини з борошна та яєць. Процес приготування вимагає багато сил і часу, але це того варто. Що може бути смачніше домашньої локшини з ароматною курочкою і овочами.

Інгредієнти

  • 500 гр.

    — борошно (вищого ґатунку)

  • 5 шт.

    — куряче яйце (бажано домашні)

  • 1 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    У великій мисці збиваємо всі яйця з сіллю і всипаємо просіяне борошно.


    Перемішуємо тісто для локшини руками 3-4 хвилини, поки не зможемо сформувати кулю.


    Викладаємо на поверхню з борошном і місимо тісто руками 15 хвилин, поки не стане гладким. Якщо для приготування використовуємо міксер для тесту, то замішуємо на середній швидкості 5 хвилин. Потім руками 2-3 хвилини.


    Готове тісто ділимо на 4-5 частин і розкачуємо кожну частину в тонкий коржик (1-2 мм), постійно посипаючи борошном. Готові пласти тіста викладаємо на сухі рушники або підвішуємо (наприклад, на дерев’яному краю стільця). Для підсушування в літній період потрібно 30-35 хвилин, у зимовий час до 1 години.


    Підсушені коржі тесту з однієї посипаємо борошном, розрізаємо на 2-3 однакові частини (залежить від того, якої довжини потрібна локшина), згортаємо і тонко нарізаємо гострим ножем.

    Готову локшину викладаємо в сито і струшуємо, щоб видалити надлишки борошна. Якщо локшину готуємо відразу, то опускаємо у підготовлений киплячий бульйон з овочами. Якщо локшину не готуємо відразу, то розміщуємо її тонким шаром на поверхні з борошном і висушуємо до твердого стану, потім прибираємо в пакет (бажано паперовий) і використовуємо у міру необхідності. Приємного апетиту!