Лимонне суфле


Відмінний рецепт ароматної суфле з лимонів, яєць і цукру. Оригінальна подача в лимонах.

Інгредієнти

  • 8 шт.

    — лимон

  • 3 шт.

    — куряче яйце

  • 100 гр.

    — цукор

  • 2 ст. л.

    — мука

Рецепт приготування

    Чисті лимони з одного боку трохи обрізаємо, щоб їх можна було поставити. З іншого боку лимонів зріз робимо більше.


    З допомогою невеликого ножа і чайної ложки акуратно видаляємо всю м’якоть з лимонів над мискою, дно повинно залишитися цілим. І ставимо готові порожнисті лимони на деко з папером.


    М’якоть лимонів віджимаємо і проціджуємо. Жовтки відділяємо від білків.


    У миску викладаємо 50 гр. цукру, ¼ склянки соку лимона, 3 жовтки, борошно і ставимо на водяну баню.
    Варимо лимонну суміш 3-5 хвилин, помішуючи, поки не отримаємо крем. Готовий крем знімаємо з водяній бані і помішуємо віночком ще 5 хвилин, поки крем не охолоне повністю. Якщо крем залишити не охолоджуючи, то він може згорнутися. Для прискорення процесу, миску можна поставити в холодну воду.


    В іншій мисці недовго збиваємо білки з залишками цукру, вливаємо в готовий остиглий крем і перемішуємо.


    Наповнюємо підготовлені лимони готовою сумішшю і відправляємо в духовку.

    Випікаємо лимонне суфле в розігрітій духовці при 175 градусах 15 хвилин. Готове ароматне суфле посипаємо цукровою пудрою і подаємо гарячим. Приємного апетиту!