Відмінний рецепт ароматної суфле з лимонів, яєць і цукру. Оригінальна подача в лимонах.
Інгредієнти
-
8 шт.
— лимон
-
3 шт.
— куряче яйце
-
100 гр.
— цукор
-
2 ст. л.
— мука
Рецепт приготування
Чисті лимони з одного боку трохи обрізаємо, щоб їх можна було поставити. З іншого боку лимонів зріз робимо більше.
З допомогою невеликого ножа і чайної ложки акуратно видаляємо всю м’якоть з лимонів над мискою, дно повинно залишитися цілим. І ставимо готові порожнисті лимони на деко з папером.
М’якоть лимонів віджимаємо і проціджуємо. Жовтки відділяємо від білків.
У миску викладаємо 50 гр. цукру, ¼ склянки соку лимона, 3 жовтки, борошно і ставимо на водяну баню.
Варимо лимонну суміш 3-5 хвилин, помішуючи, поки не отримаємо крем. Готовий крем знімаємо з водяній бані і помішуємо віночком ще 5 хвилин, поки крем не охолоне повністю. Якщо крем залишити не охолоджуючи, то він може згорнутися. Для прискорення процесу, миску можна поставити в холодну воду.
В іншій мисці недовго збиваємо білки з залишками цукру, вливаємо в готовий остиглий крем і перемішуємо.
Наповнюємо підготовлені лимони готовою сумішшю і відправляємо в духовку.
Випікаємо лимонне суфле в розігрітій духовці при 175 градусах 15 хвилин. Готове ароматне суфле посипаємо цукровою пудрою і подаємо гарячим. Приємного апетиту!