Лазанья — класичні рецепти приготування з грибами

4. Лазанья з печерицями та куркою

Дуже простий, але неймовірно смачний рецепт. Всі продукти доступні і недорогі. В якості основи ви можете придбати в відділі з макаронними виробами готові листи або ж зробити їх самостійно, за рецептом вище.

Інгредієнти:

  • 9 стандартних листів для лазаньї
  • 450 грам томатів у власному соку
  • 700 грам курячого філе
  • 300 грам твердого сиру
  • 350 грам печериць
  • 150 грамів цибулі ріпчастої
  • сіль, базилік, орегано на смак
  • 50 грам вершкового масла
  • 2 сирих яйця
  • 2 столові ложки молока
  • 2 столові ложки борошна

Приготування:

1. Цибулю нарізаємо дрібно ножем або за допомогою кухонного комбайна. На сковороді нагріваємо трохи рослинного масла. Обсмажуємо тут цибульку до легкої напівпрозорої.

2. Філе курки миємо, обсушуємо. Нарізаємо його невеликими кубиками. За бажанням, можете приготувати з нього фарш з допомогою м’ясорубки або блендера. Відправляємо до цибулі, добре перемішуємо. Готуємо близько 5 хвилин.

3. Тим часом, підготуємо гриби. Можна використовувати не тільки печериці, а будь-які грибочки, які є у вас під рукою. Моєму їх, чистимо, нарізаємо дрібно. Відправляємо до цибулі з куркою. Готуємо разом ще хвилин 10, поки не випарується вся рідина від грибів.

4. Томати у власному соку розминаємо до однорідності. Якщо у вас немає готових томатів, можна використовувати свіжі. Тоді їх потрібно попередньо очистити від шкірки. Це просто зробити, попередньо заливши їх окропом. Не забудьте зробити надріз на шкірці. Після хвилини гарячої ванни, переміщаємо їх в холодну воду, охолодити, очистити. Натираємо теркою або пюрируем блендером. До томатного соусу додаємо сіль, орегано, базилік або інші спеції на смак. Перемішуємо.

5. Приготуємо соус. Розтоплюємо вершкове масло. Не знімаючи з плити, перемішуємо тут просіяне борошно. Потім вливаємо молоко. Уварюють до густого стану. Потім знімаємо з вогню. Швидко вливаємо яйця, дуже старанно і негайно замішуємо їх у соус.

6. Залишилося лише скласти блюдо. На дно форми для випічки наносимо трохи соусу. Кладемо листи з тіста. Змащуємо їх половиною залишився соусу. Викладаємо половину курячої начинки. Накриваємо листами, викладаємо начинку і знову поливаємо соусом.

7. Накриваємо знову тістом. Поливаємо томатним соусом. Відправляємо в духовку на 180 градусів приблизно на 20 хвилин. Потім дістаємо, посипаємо тертим сиром, знову відправляємо в піч на 10 хвилин до рум’яної верхівки.